Oldal tetejére

Ezek 2022 fürdőszoba trendjei

Fürdőszobatrendek jönnek és mennek, de mi ettől még nem verjük le évről évre a csempét, csak hogy megfeleljünk az aktuális divatnak. Ha viszont kicsit felfrissítenénk a fürdőt, vagy éppen egyébként is felújításra készülünk, érdemes ihletet meríteni az aktuális irányzatokból. Lakberendezési ötletekkel tele van az internet, a több ezer opció és lakberendezés trendmagazin között mi is elmerültünk, és elhoztuk a legjobbakat!

A japandi stílus

Elsőre talán furcsán hangzik, de valahol ismerős is: a japán és a skandináv stílus ötvözéséről van szó. A magas minőség és a funkcionalitás alap, összességében pedig a kevesebb több elve! Ugyanakkor a japán – néha már-már aszkéta – stílus helyett a skandináv dominancia is érződik: legyen komfortos és szerethető a szikár funkcionalizmus mellett. Fontos szempont továbbá az éles kontrasztok alkalmazása, gondoljunk csak jin-jang szimbólumra, de a nyugalom és a természetközeliség is hívószó.

A japán és a skandináv stílus ötvözése a fürdőben

Trendi színek 2022-ben

Az elmúlt évek karanténokkal tarkított időszakai sokakat rádöbbentett arra, hogy a nagy fehér felületek szépek, de túlságosan sterilek. Evolúciós okokból a zöld hat ránk a leginkább nyugtatóan, nem mellesleg ez az az árnyalat, amiből a legtöbbet lát a szemünk – a zöld tehát újra visszatér! A zöld mellett szintén a természetet idéző mélykék tónusok, valamint a földes, terrakotta árnyalatok lesznek a nyerők.

Ezek az anyagok jellemzik a trendi fürdőszobát 2022-ben

Ahogy az év egyik színe a zöld lesz, a természetes anyagok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak, a természetes anyagok reneszánsza nem most kezdődött, de a jövő év trendjei is befogadták. Ma már az sem tabu, hogy fa kerüljön a fürdőszobába, hiszen lehet úgy kezelni, hogy ne kezdje ki a víz. Azon se lepődjünk meg, ha a lakberendezési magazinokban fa fürdőkáddal találkozunk.

Fa a fürdőszobában

Növények

A természetes anyagok mellett a szobanövények is helyet kapnak a fürdőszobában. Ha kicsike a fürdő, akkor fel is függeszthetjük őket, de ha több növény is elfér, akkor egy egész kis dzsungelt kialakíthatunk párakedvelő növényekből. Csodálatos trópusi hangulatot teremthetünk orchideákkal, vagy egzotikus oázist bambuszokkal.

Kapcsoló cikk - 11 növény, ami imádja a fürdőszoba klímáját

Növények a fürdőszobában

Kis méretű csempék

Ezt a trendet nem a praktikusság diktálja, hiszen a fugák tisztítása macerás, minél nagyobb csempét és járólapot használunk, annál kevesebb lesz belőle, és annál letisztultabb hatást kelt a fürdőszoba. Ugyanakkor van egy dolog, amiben a kis méretű csempék verhetetlenek: fantasztikus textúrák és mintázatok alakíthatók ki egy kis kreativitással. Sőt, ha csak egyetlen színt használunk, de a fuga színével variálunk, akkor is izgalmas végeredményt kaphatunk.

Házi wellness-szentély

A fürdőszobára általában úgy gondolunk, mint egy helyre, ahol praktikusan letudhatjuk a napi tisztálkodást. Ez a helyiség  nem csak a kádak kizárlógaos tere - ezzel mennek szembe a legújabb trendek, amik a feltöltődés, a kikapcsolódás és a megújulás helyszíneként tekintenek a fürdőre. Ennek szellemében megjelenhetnek olyan talán szokatlan megoldások, mint a dupla zuhanyrózsa vagy a besétálós zuhanykabin.

Profin megtervezett világítás

A jól megválasztott burkolatok és színek mellett egyre nagyobb hangsúlyt kap a fürdőszoba kialakításához tervezett világítás, ami már nem csak a fürdőszobai teendőket szolgálja ki. Egy modern fürdőszoba terébe minden további nélkül kerülhet fényerőszabályzós kapcsoló, csalafintán elrejtett LED-csíkok és egyéb hangulatvilágítások. A fürdőszoba világításának megtervezéséhez itt találhat még több segítséget.

Tudtad, hogy a Praktikerben közel 300-féle falicsempe közül válogathatsz? Kattints, és nézd meg, melyek a legnépszerűbbek!

Hasznos volt ez az oldal?