Könyvespolc ötletek házilag

Csináld magad bútorok készíteni több dolog miatt is megéri: nemcsak a pénztárcánk, hanem az alkotás öröme miatt is érdemes kipróbálni, arról nem is beszélve, hogy rengeteg egyszerű, de nagyszerű bútort lehet így összerakni. Cikkünkben bemutatjuk a kedvenc könyvespolcainkat, az inspirációk mellett pedig bemutatunk négy olyan típust, amit kevés hozzávalóból is könnyedén megcsinálhatunk!

Kreatív könyvespolc ötletek

A könyvespolc nagyszerű lehet kezdő barkácsolók számára is, hiszen elég egyszerű konstrukcióról van szó. Tulajdonképpen a biztonságos, stabil rögzítésről és valamiféle rakodófelületről kell csak gondoskodni, a többi már a képzeletünkön múlik. Képgalériánkban összeszedtünk néhány mutatós megoldást, utána pedig eláruljuk, hogy miképpen lehet megunt létrából, feleslegessé vált könyvekből és a felújításból megmaradt vízcsövekből polcot készíteni!

Képgaléria

Kreatív sarokkönyvespolc 

Kreatív sarokkönyvespolc a hálóban.

Képtartó a falon

Képtartó a nappali falán.

Kör alakú könyvespolc

Kör alakú könyvespolc.

Innovatív könyvespolc

Innovatív könyvespolc.

Egyéb  könyvespolc ötletek

Mini lerakó polc, világítással

A mini lerakó polc bármelyik helyiségben jó szolgálatot tehet. A polcra szerelt világítás pedig még inkább használhatóvá teszi. Lehet belőle éjjeliszekrény, ahol olvasó lámpaként is funkcionálhat, íróasztal fölé szerelve helyettesítheti az íróasztal lámpát, de lehet belőle egyszerű hangulatvilágítás is bárhol a lakásban.

Mini lerakó polc készítése világítással

Hogyan tudod elkészíteni? Tovább a cikkre!

Csináld magad könyvespolc létrából

Létra szinte minden háztartásban van, könnyen lehet, hogy nem is akármilyen: ütött, kopott, már-már a kidobás határán. Ha neked is ilyen a létrád, akkor jó helyen jársz – vagány könyvespolcot tudsz belőle csinálni, ráadásul csak néhány hozzávalóra lesz szükséged a létrán túl.

Csináld magad könyvespolc létrából

Hogyan tudod elkészíteni? Tovább a cikkre!

Így készíts könyvből polcot!

Könyvből polcot – elsőre talán furán hangzik, pedig mégsem az! Minek egy kisebb vagy nagyobb laminált fadarabot venni sok pénzért, ha van otthon egy régi, de azért jó állapotú könyv, ami történetesen pont akkora, mint egy polc?! Csak csavar, tipli és szegletvasra lesz szükségünk!

Így készítsen könyvből polcot!

Hogyan tudod elkészíteni? Tovább a cikkre!

Vízcsőből könyvespolc

Az indusztriális stílus letisztultsága és egyedisége sokakat vonz, otthonaikban is szívesen látják ezeket megoldásokat. A vízcsőből készített könyvespolc ötlete pont ilyen – meglepő, vagány, egyszerű és nagyon látványos. A legjobb pedig, hogy ennek sem bonyolult a kivitelezése.

Csináld magad: Vízcsőből könyvespolcot? Miért ne?

Hogyan tudod elkészíteni? Tovább a cikkre!

Szerszámlista

Az öteletek tárháza szinte végtelen. Csak rajtd múlik, hogy mit alkotsz a rendelkezésre álló alapanyagokból. Amire viszont biztosan minden munkafolyamatnál szükséged lesz:

  • fúrógép
  • gérvágó
  • faragasztó
  • csiszoló
  • festék 
  • sarokpántok

Szerszámokat keresel a barkácsoláshoz? Látogass el a Praktiker áruházaiba!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!