Ismerje meg a szúnyoghálók hatalmas kínálatát!

A szúnyogháló a nyári szezonban a nyugodt alvás záloga. Ha nem szeretjük különböző kemikáliákat párologtatva távol tartani a vérszívókat és egyéb bogarakat, tökéletes megoldás a szúnyogháló. Lássuk, milyen megoldások és érvek, ellenérvek szólnak egy-egy termék megvásárlása mellett.

Egyszerű szúnyoghálók

Ki ne emlékezne a nagyszüleinknél, szüleinknél látható, fakeretre szögelt egyszerű szúnyoghálóra, amely évtizedeken keresztül tette a dolgát az ablakkeretekre helyezve. Zsanérokkal felfogatott verziójuk ősszel egy mozdulattal leszerelhetővé vált, hogy a tél hidege és a felesleges napsütés ne érhesse.

Ezt a rendszert hivatott leváltani a később megjelenő tépőzáras szúnyogháló, amit az ablakkeretre lehet egyszerűen felhelyezni. Nem annyira tartós, mint a keretre feszített verzió, de olcsó és gyorsan felszerelhető, így nem jelenthet problémát, ha esetleg évente cserélni kell. Az extrák között olyan különleges megoldásokat is találunk, mint a fényvisszaverő felülettel szúnyogháló, az üvegszálas szúnyogháló vagy éppen a fekete ablakra gyártott háló.

Modernebb megoldások

Fix keretes szúnyogháló

A modern keret anyaga a közkedvelt műanyag vagy a tartósabb alumínium. Ez a típus fix, tehát nem mozgatható és felhúzható. A tépőzáras megoldásnál sokkal tartósabb, és a szúnyoghálókon belül az olcsóbb kategóriát képviseli.

Szúnyogháló függöny

Az egyik legkedveltebb típus a szúnyogháló függöny, ami a beépített mágneseknek és a lamellák alján lévő súlynak köszönhetően akadályozza meg a vérszívók bejutását a lakásba. A lamellák hossza igény szerint méretre vágható.

Rolós (redőny) szúnyogháló

Az előzőeknél sokkal praktikusabb megoldás, amelynek nagy előnye, hogy napközben, vagy amikor nincs rá szükség, könnyedén eltüntethető az ablakokról. Utólagos felszerelésre is van lehetőség, így bármikor pótolhatjuk, ha az az ablakok beépítésénél elmaradt volna.

Tolóajtós szúnyogháló

Este, amikor lemegy a hőmérséklet, jó lehet kinyitni az ajtókat és átszellőztetni a lakást. Erre tökéletes megoldás az egyszerű alumínium keretre feszített, tolóajtós szúnyogháló. Emellett használható még a kisállataink lakásban tartására, de akár a gyermekfelügyeletben is segítségünkre lehet, amíg gyermekünk nem találja ki, hogy hogyan nyílik az ajtó.

Pliszé szúnyogháló

A legújabb és talán eddig a legkiforrottabb szúnyogháló fajta, amely harmonikaszerű anyaga miatt leginkább egy függönyre emlékeztet. Anyagkialakítása miatt nagy mértékben ellenáll a nekiguruló játékoknak vagy a játszadozás közben becsapódó kisebb méretű kedvencünknek. A hálót tartó vezetősín mindössze 5 mm-es, ezért nem akad el benne a cipőnk orra, valamint egy babakocsit vagy tolószéket is könnyű áttolni rajta.

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!