Kültéri karácsonyi világítás: ötletek az ünnepi hangulat megteremtéséhez

Sokan igyekeznek a kertjüket is szebbé tenni karácsonykor, ehhez pedig egyre többféle kültéri karácsonyi világítás, fényfüzér és világító dekoráció kapható. Most bemutatunk néhány karácsonyi fénydekor alternatívát, valamint néhány csodálatosan kivilágított kertet, hogy bárki ihletet meríthessen belőlük. 

Kültéri karácsonyi izzósor

Kültéri és kerti karácsonyi fények

A karácsonyi dekoráció alapkellékei a különböző fények és izzók, amikkel ünnepi hangulatot tudunk varázsolni a ház falain kívülre is. Gondoljunk csak bele: egy ház karácsonyi világítás nélkül a szürke időben olyan szomorkás! Még szerencse, hogy manapság már szinte végtelen a kínálat ünnepi fényforrások terén, hiszen fáklyától kezdve, jégcsapokat imitáló fényforráson át, egészen a színes fényhálókig terjed a spektrum. Például a hagyományos, meleg fényű karácsonyi fényfüzér kültéri alkalmazása is már gond nélkül megoldható! Persze nem mindegy, hogy a karácsonyi világítás házra, vagy a kert távoli sarkába kerül, mivel az áramforrásról mindenképpen gondoskodni kell.

Elemes vagy hálózati kültéri karácsonyi világítást válasszak?

A kérdés megválaszolása először is attól függ, hogy rendelkezésünkre áll a hálózati áram vagy sem. Ha nem, akkor egyszerű a válasz: az elemes kültéri karácsonyi világítás lesz a befutó. Ha pedig a hálózati világításra esik a választás, akkor nem győzzük hangsúlyozni, hogy minden esetben el kell olvasni a használati útmutatót a gondtalan üzemeltetéshez! Ha viszont inkább környezettudatos és gazdaságos megoldásban gondolkozol, akkor örömmel jelentjük, hogy létezik már napelemes karácsonyi kültéri világítás is!

karácsonyi fények a kertben

Karácsonyi kültéri LED világítás

A kültéri LED karácsonyi világítás is egyre nagyobb teret hódít, nem véletlenül. Egyfelől a karácsonyi LED világítás kültéri és beltéri kivitelben egyaránt energiatakarékos, valamint az izzók élettartama is hosszabb a hagyományos típusokéhoz képest. Persze a karácsonyi ház kivilágítása csak akkor tökéletes, ha nem tűzveszélyes! A LED-es világítás másik előnye éppen ez: az izzók nem hevülnek fel!

A karácsonyi világítás kültéri rögzítése

A kerti karácsonyi világítás felszerelése tulajdonképpen két fontos fázisból áll: tervezés és rögzítés. A rögzítés bizonyos értelemben egyszerűbb, hiszen semmilyen különleges fortélyról nem beszélhetünk, szükségünk lesz hozzá drótra, zsinórra, szögre, gyorskötözőre, ragasztópisztolyra vagy akár csavarozható fénycső tartóra – mindenkinek a saját döntése, hogy melyiket választja.

A tervezés viszont egy kicsit időigényesebb dolog, hiszen nehéz megsaccolni, hogy mennyi fényfüzérre van szükség például egy fatörzs betekeréséhez. Éppen ezért célszerű a dekorálandó felületek igényét kiszámítani, valamint a konnektor és a fényforrás csatlakozója közti távolságot lemérni. Egy apró mesterfogás továbbá – amire sokan nem figyelnek – a helyes kábelszín megválasztása. A nyílászárónál vagy világos felületeknél, fehér, vagy átlátszó kábelt válasszunk, a fákat, ereszeket és egyéb sötét részeket fekete vagy zöld kábeles világítással dekoráljuk!

Karácsonyi izzósor házilag

A karácsonyi fényfüzér saját kezűleg is személyre szabható, egy kis kreativitással tényleg egyedivé tudjuk varázsolni a megszokott, boltok polcain kapható termékekeket is. Mielőtt elkezdjük a dekorálást, győződjünk meg arról, hogy biztonságosan, a tűzvédelmi megfontolások szerint fogunk eljárni. Erről bővebben a Kültéri fényfüzér – biztonsági tudnivalók című cikkünkben foglalkoztunk!

5 gyönyörűen kivilágított karácsonyi kert

Karácsonyi kerti világítás egyszerűen

Ehhez a mutatós karácsonyi dekorációhoz még karácsonyi fényekre sincs szükség, elég egy színes reflektorral megvilágítani egy szépen kidekorált fát.

Karácsonyi kerti világítás

A karácsonyi világítás kültéri netovábbja

Ebben a parkban különböző színű fényekkel és izzósorokkal alkottak különleges éjjeli atmoszférát.

karácsonyi világítás

Mesebeli kültéri karácsonyi dekoráció

Mi lehet hangulatosabb annál, ha éjjel világító őzek tűnnek fel a kertben? Használjunk figurális dekorációt, a gyerekek garantáltan imádni fogják!

kültéri karácsonyi dekoráció

Karácsonyi kerti lézer világítás

A karácsonyi kültéri lézer világítás az elmúlt néhány év – és persze az idei ünnepek – sztárja. Ez tulajdonképpen egy projektor, ami különböző mintázatokat és színeket tud vetíteni. Szerencsére egy ilyen karácsonyi kerti lézer világítás olcsón is beszerezhető már, vagy legalábbis olcsóbban, mintha az egész homlokzatot fényfüzérekkel borítanánk be.

A fák és a kültéri karácsonyi égősor barátsága

A denveri botanikus kertben néhány fa színes izzósorba csomagolásával varázsoltak meseerdőt a parkból.kültéri karácsonyi égősor

Ezernyi égő díszíti Eta néni házát Dabason

Eta néni háza minden bizonnyal az unokák kedvenc helye az egész világon, inkább tűnik valamilyen mesebeli birodalomnak, mint hétköznapi lakóháznak. Már csak egy kérdés marad hátra: a csodás dekorációk mellett stabil fenyőtalp is van a háztartásban?

Ünnepi díszek és kellékek a Praktiker széles választékában!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és elsőként értesítünk!