Banner

Elektromos kazánok - optimális teljesítmény kis helyen

Szeretné óvni környezetét és innovatív megoldásokkal felruházni otthonát? Itt a megoldás: válasszon környezetbarát, energiatakarékos elektromos kazánjaink közül!

Egy családi ház életében legalább egyszer előfordul, hogy a jelenleg meglévő kazán felmondja a szolgálatot és cserére szorul. Ilyenkor az új kazán kiválasztásánál az elektromos kazán lehetősége is felmerül. De miért olyan közkedvelt választás ez a fajta megoldás? Ebben a cikkben ezt a kérdést járjuk körbe.

elektromos kazán

Mikor a legmegfelelőbb választás az elektromos kazán a többi fajta között?

Ha például tönkrement a jelenleg használt készülékünk, amely tegyük fel gázüzemű volt, a készülék cseréjénél pedig könnyen kiderülhet, hogy a jelenlegi kéményünk nem alkalmas felújítás nélkül az új készülék beszerelésére. Ez a felújítás bizony nagyon fájó pontja tud lenni a cserének, a többszöröse általában a kazánunk árának, és nagyon hamar milliós költségszintet is megüthet a hirtelen jött probléma. A hideg beálltával pedig egyre kellemetlenebb lesz a család számára a hideg radiátor a házban, így lépéskényszerben leszünk, meg kell oldani a problémát minél előbb.

Másik eset, amikor új fűtési rendszer kerül kiépítésre, és még a tervezés szakaszában vagyunk. Ha nincsen bevezetve a gáz, mert esetleg nincsen vezetékes gáz kiépítve az utcánkban. Ha még a kémény kiépítési költségét is szeretnénk megúszni ennek okán, akkor az elektromos kazán a lehető legjobb választás számunkra. A működtetése közben ugyanis nem keletkezik semmilyen égéstermék, így környezetbarát módon üzemeltethetjük a fűtési rendszerünket, és kémény kiépítésére sem kell költenünk.

Az elektromos kazán előnyei

 • A beruházás költsége sokkal alacsonyabb, mint gázüzemű társáé (figyelembe véve a kéményépítés, bélelés, gázbevezetés, tervezési és engedélyeztetési díjakat együttvéve).
 • Semmilyen égéstermék nem keletkezik, így a szénmonoxid mérgezés esélye a nulla
 • Bekötése nem engedélyköteles
 • Nagyon egyszerű, kis felfordulással járó beszerelés
 • Bárhol elhelyezhető akár a lakásban is, nem kell külön helyiséget kiépítenünk az üzemeltetéshez
 • Napelemmel kombinálva az áramfelvétel is minimalizálható – megtérülő befektetés
 • Napelemmel kombinálva a termelődött egyenáram is tudja üzemeltetni a készüléket, nincs inverter igény
 • Hatásfoka 96% feletti, kifejezetten magasnak mondható
 • Ha szükséges, mert például ráépítünk a házunkra egy emeletet és megnő a hőigény, további készülékekkel bővíthető a rendszer, amely képes együttműködni
 • Az elektromos kazán csendben végzi a dolgát, így nem kelt nagyobb zajt sem, hiszen nincsen forgó alkatrésze, sem égéstere

  Az elektromos kazánról szinte lehetetlen hátrányt megemlíteni, annyira egyszerű és letisztult a működése. Mindenképpen javasoljuk átgondolásra ezt a lehetőséget!

Kövesse a Praktikert a Facebookon!

Banner

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!