Oldal tetejére

Cipősszekrények a Praktikernél

Cipősszekrények a Praktikernél: Különböző méretek, típusok, tükrös megoldások. Melyiket válasszuk? A keskeny, lenyitható ajtókkal rengeteg helyet spórolhatunk. Bemutatunk 5 különböző cipősszekrény típust, hogy segítsünk a választásban.

cipősszekrény

Cipősszekrények

Tudjuk, hogy amikor először belépünk egy otthon előszobájába, azonnal kialakulnak az első impulzusok az illető lakásáról, akár személyiségéről is. Mivel a cipőinket általában az előszobában vesszük le, így a rendezett és igényes benyomáshoz elengedhetetlen egy cipősszekrény. Egy jó előszobabútor megakadályozza, hogy a vendégeket ne halmokban heverő papucsokkal és topánkákkal várjuk. Ez a praktikus bútordarab lehet akár a bejárati rész dísze is, ha megfelelő módon válasszuk ki a szükséges funkció és dizájn mentén. De mire figyeljünk oda a cipősszekrény választásánál?

Kapcsolódó termékeink

Méretek és helytakarékosság

Az egyik legfontosabb szempont, hogy a cipősszekrény jól illeszkedjen az előszoba terébe, ne vegyen el feleslegesen helyet a közlekedési résznél, de legyen benne annyi hely, hogy elférjenek a cipők. Ajánlott még a vásárlás előtt lemérni, hogy mi az a bútormélység és -szélesség, ami még kényelmesen kikerülhető az előszobába lépve. Gondoljuk végig, hogy kb. hány darab és milyen méretű cipőt fogunk tárolni. Ebben a szekrényben fogjuk-e elhelyezni a téli cipőket, csizmákat is? Egy egész család számára vásárolunk bútort vagy csak egy embernek? Nyitott, polcos cipőtárolót szeretnénk, ha igen, hány polcra van szükségünk? Vagy szeretnénk csukható szekrényt? Helytakarékosság szempontjából nagyon hasznosak a keskeny, magas cipősszekrények, amelyeknek a tetejét is felhasználhatjuk tárolásra, kulcsok, apróbb dolgok elhelyezésére. Rengeteg helyet spórolhatunk a lenyitható ajtókkal is. Egyes bútorok praktikus ülőrésszel vannak ellátva, hogy ha nem vagyunk túl hajlékonyak, az se okozzon problémát a cipők gyors felhúzásánál.

cipőtartó pad

Tükrös cipősszekrények

A tükrös cipőszekrények két szempontból is jó választást jelenthetnek. Egyrészt a cipőtárolási funkciót kiegészíti a tükör használati funkciója, hiszen a cipősszekrény helyén, az előszobában naponta ellenőrizzük a kinézetünket. Emellett a tükör optikailag növeli az előszobát, segíti egy tágasabb, világosabb tér kialakítását. A tükrös ajtó pedig elrejti a cipőket, tehát egy nagyon rendezett hatást érhetünk el vele otthonunkban.

tükrös cipősszekrény

Tisztítás

Mivel a cipősszekrénybe gyakran kerülnek nem teljesen tiszta lábbelik is, ezért a vásárláskor figyeljünk arra, hogy a szekrényünk mennyire könnyen tisztítható. A legtöbb esetben a bútorhoz kapott melléklet, dokumentáció tartalmazza az ajánlott tisztítási módot. Bizonyos fa- vagy műanyag bútorok tisztításához viasztartalmú bútorápoló szereket javasolnak, más szekrényeket pedig enyhén nedves, mikroszálas kendőkkel kell lemosni. Ügyeljünk arra, hogy a szekrény ne vegye át a cipők esetleges kellemetlen szagát! Használjunk cipő-, illetve bútorillatosítókat, a cipők betétjét cseréljük ki és gyakran fertőtlenítsük, mossuk ki a szekrény belső részét.

Műanyag vagy fa?

Elsősorban a dizájn szempontjából érdekes az, hogy milyen anyagból készült cipősszekrényt szeretnénk. Választhatunk természetes, tölgyfa anyagú/színű bútort vagy modernebb hatású, műanyagból készült szekrényt. 

Reméljük, cikkünk segítette önt a megfelelő és otthonát leginkább díszítő cipősszekrény kiválasztásában!

cipősszekrény

Kövesse a Praktikert a Facebookon is!

Hasznos volt ez az oldal?