Oldal tetejére

Babzsákot vásárol? Erre ügyeljen!

Nem túlzunk, ha azt állítjuk, a babzsák az egyik legkeresett termék a bútorok piacán. Megtaláljuk az otthonokban, a gyerekszobákban, a kreatív tárgyalókban vagy a dizájnszállodák előterében, hiszen megannyi színben, formában, méretben és töltőanyaggal kapható. Összegyűjtöttük, hogy vásárlás során mire érdemes figyelni.

Beltérre vagy kültérre szánjuk?

A klasszikus babzsákot beltérbe tervezték, aki mégis a szabadban szeretné használni, a kültéri típusok között válogasson!

L vagy XXL

Bár egy átlagos babzsák mérete körülbelül 110x70 cm, a kínálatban számtalan mérettel találkozhatunk. Sok helyen L, XL vagy akár XXL méretet írnak a fotelre, ami már a babzsák töltőanyagának a mennyiségét jelenti – egy óriás babzsák töltete több mint 600 liter is lehet. Vásárlás előtt érdemes kipróbálni a kiszemelt típust, a töltőanyag mennyisége, a fotel mérete és formája nem biztos, hogy azt a kényelmi faktort adja, amiről álmodunk.

A huzat alapanyaga

A huzat alapanyagát rendszerint a funkció határozza meg: azon túl, hogy a babzsákot kültérre vagy beltérre szánjuk, az sem elhanyagolható körülmény, hogy mennyire kell strapabírónak lennie. Ha például munkahelyre, netán egy szálloda halljába, esetleg egy játszóházba szánjuk, mindenképp ellenálló matériát kell választanunk. Ez lehet bőr vagy műbőr, de egy erős és vastag pamuthuzat is hosszú életű tud lenni. Ezeken túl számtalan alapanyag között válogathatunk, legyen szó farmerről, kordbársonyról vagy éppen viaszosvászonról.

Számolni kell azzal is, hogy újdonsült babzsákunk mennyi fénynek lesz kitéve a jövőben: ha napsütötte helyet szánunk neki, érdemes UV-biztos alapanyagot és színt választani.

A huzat kiválasztásánál nem utolsó szempont annak tisztíthatósága. Előny, ha a huzat eltávolítható, mosógépben mosható. A kínálatban találni belső huzattal és anélkül készült termékeket is, utóbbi esetben azonban le kell mondani a mosás lehetőségéről, ugyanis a belső huzat tartja egyben a töltőanyagot.

A töltőanyag alapanyaga

Babzsák vásárlásakor számolni kell azzal, hogy a töltéshez használt alapanyag, a polisztirol gyöngy idővel zsugorodik, így a fotelt tölteni kell. A töltőanyag ára körülbelül 30–50 Ft/liter között mozog. (Például egy eredetileg 500 literes fotel esetében körülbelül 150 liter pótlás szükséges.)

Extra kiegészítők

A hagyományos babzsákok mellett a kínálatban olyat is találni, amelyet olyan extra kiegészítőkkel láttak el, mint a pluszzseb a távirányítónak, az újságnak vagy a fejhallgatónak, extra fejtámla, fogantyú a cipeléshez vagy éppen a lábtámasz.

Babzsákok a házi kedvenceknek

Nemcsak a gazdik, de a kutyák és a cicák is szeretik a babzsákot. Azon túl, hogy kényelmes, jól szigetel, jótékony hatással van az ízületeikre, és ha jól választunk huzatalapanyagot, a szőrük sem tapad rá és moshatók.

Hasznos volt ez az oldal?

 • Applikáció

  Töltse le mobil applikációnkat, vásároljon könnyen és gyorsan bárhonnan.
 • Számlakártya

  Használatával gyorsan és egyszerűen igényelhet áfás számlát.
 • Országos szállítás

  Gyors és biztonságos. Termék kiszállítás az ország bármely területére.
 • Áruházi átvétel

  Az Ön által kiválasztott áruházunkban személyesen átveheti megrendelését.
 • E-számla

  Töltse le elektronikus számláját gyorsan és egyszerűen.
 • Törzsvásárló

  Használja ki Ön is a Praktiker Plusz Törzsvásárlói Programunk előnyeit!
 • Fogyasztóbarát

  Fogyasztói jogról közérthetően. Rajzos tájékoztató az Ön jogairól!