Banner

Zuhanytálca: épített vagy gyári legyen?

Zuhanytálca: épített vagy gyári legyen? Segítünk választani! Pro és kontra az egyedi, dekorcsempés zuhanytálcák és a készen vásárolt, rögtön behelyezhető tálcák esetében. – Praktiker, mindenre van több ötlete!

zuhanytálca típusok Praktiker

Amikor valaki a fürdőszobáját szeretné felújítani, pár szempontot figyelembe kell vennie. Az esztétikai kérdésen túl természetesen a legfontosabb a praktikum, hiszen a legtöbb otthonban a fürdőszobának van a legkisebb területe. Emiatt a zuhanytálca típusa, elhelyezkedése sem lényegtelen kérdés. Építsünk külön zuhanytálcát vagy vegyünk boltban egy gyárit? Ebben segít dönteni cikkünk.

Épített zuhanytálca előnyei

Az épített zuhanytálca legfőbb előnye, hogy mi határozhatjuk meg a méretét, az anyagát, a stílusát. Ezáltal jobban illeszkedik a fürdőszobánk terébe, jobban megfelel a saját igényeinknek.

Zuhanytálca- és csempeméretek

A zuhanytálcák mérete rendkívül változatos lehet. A legkisebb 70 cm-nél kezdődik, de beépíthetünk akár másfél méter széles tálcát is, ha nagyobb hely áll rendelkezésünkre. A csempék szintén egyedi méretűek lehetnek, ezt már teljesen a fürdőszoba stílusa határozza meg. Az épített zuhanytálcákhoz való dekorcsempék igazi egyedi hatást kelthetnek. Stílusosak, sokszínűek és készülhetnek akár üvegmozaikból, kőmozaikból. Fontos: ha íves zuhanytálcát építtetünk, figyeljünk zuahnykabint méreteire, annak sugármérete ugyanis változó. 

épített zuhanytálca Praktiker

Akadálymentes zuhanyzó

Kényelmi és baleset-megelőzési okok miatt a zuhanytálcát beépíthetjük egy szintre a fürdőszobai járólappal, így nem kell aggódni azon, hogy esetleg megbotlunk vagy átesünk a tálca peremén. Ebben az esetben egyéb megoldásokkal biztosítani kell, hogy a víz a zuhanyból ne folyjon ki a fürdőszoba többi részére (például egy fix, résmentes oldalfallal, pontosan illeszkedő zuhanykabinajtóval, speciális lefolyóval).

Peremes zuhanyzó

Ha peremet építtetünk a zuhanytálca köré, megspórolhatjuk az oldalfalat és a zuhanykabinajtót, tehát ez valamivel olcsóbb megoldás.

Gyári zuhanytálca előnyei

Ha a fürdőszobánkban nem szűkölködünk a hellyel, és van már egy legyártott zuhanytálca-megoldás, ami megfelelő számunkra, válasszunk gyári tálcát. Megspórolhatjuk a külön tervezés és beépítés nehézségeit. De emellett sem árt, ha figyelembe vesszük a zuhanytálca méretét, formáját és anyagát.

%%TERMEK_AJANLO_415%%

Figyeljünk az anyagra!

A zuhanytálcák különböző anyagokból készülhetnek, mindegyik más-más szempont miatt optimális.

A legnépszerűbb az akril. Könnyen szállítható, viszonylag olcsó és sokféle verzióban megvásárolható. Tisztítása során figyelnünk kell arra, hogy könnyen karcolódik, így szemcsés állagú vegyszerekkel lehetőleg ne súroljuk!

A legelegánsabb megoldás a márvány zuhanytálca, amely alapvetően dekoratív, kissé fényes, a felülete igen ellenálló.
A kerámiából készültek előnye, hogy szintén jól bírják az erős fertőtlenítő- és tisztítószereket, ellenben formai kialakítási lehetőségeik nem olyan szélesek.

A leginkább tartós anyag az úgynevezett SMC, amelynek összetevője az üvegszállal erősített poliészter. Könnyű, sokféle formában, kiképzésben kapható és kifejezetten esztétikus.

Zuhanytálcák a Praktikernél

A Praktikernél a zuhanytálcák széles kínálatát megtalálhatják: keskenyebb vagy szimmetrikus tálcákat, szögletes vagy íves formájú termékeket. Anyagukat tekintve az acéllemez megoldástól az akriltálcán át a legelegánsabb márványtálcákig sokféle megoldást nyújtunk önöknek. Reméljük, hogy megtalálják a megfelelő berendezést, amely otthonuk praktikus része és egyben dísze is lesz!

Kövesse a Praktikert a Facebookon is!

Banner

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!