Zuhanyszettek - A kényelmes zuhanyzáshoz

A zuhanyszettek sok kiszerelésben érkeznek, különböző anyagokból készülve és különböző színekben. Az egyik manapság legelterjedtebb zuhanyszett típus az esőztető zuhanyszett, ami a egy leakasztható zuhanyrózsát és egy esőztető zuhanyrózsát kombinál. A praktikus zuhanyszettek fontosak, hogy jól érezzük magunkat a fürdőszobánkban és kényelemesen tudjunk tisztálkodni, takarítani – cikkünkben bemutatjuk a különböző praktikus zuhanyszett típusokat.

Zuhanyszett - Praktiker

Zuhanyszett felszerelése és kialakítása

Ahány zuhanyzó, annyi zuhanyrendszer – mint annyi más lakásfejlesztés esetében, ezúttal is közrejátszanak a meglévő adottságok, például a zuhanyzó méretek, de az sem mindegy, hogy nyitott zuhanyzó szerepel elképzeléseinkben, vagy egy hétköznapi fali zuhanyszett kerül majd beépítésre.

Kapcsoló cikk: Hidromasszázs zuhanykabin, az álló luxus
Bármilyen zuhanyszett is legyen a befutó, azt szem előtt kell tartanunk, hogy egy süllyesztett zuhanyszett kialakítása jóval nagyobb anyagi- és energiabefektetéssel jár. Természetesen a falba építhető zuhanyszett stílusos, letisztult összhatást eredményez, de ezt a megoldást – ellentétben a hétköznapi zuhanyszettel – csak akkor javasoljuk, ha nulláról építkezünk vagy teljes körű felújítás előtt állunk, mivel ezeknek a rendszereknek bizony konkrét technikai kritériumai, a csöveknek például speciális kialakítási igényei vannak. Persze meglévő fürdőszobába, adott zuhanytálca mellé sem lehetetlen a falsík alatti zuhanyszett beépítése, de ez jóval nagyobb bontással és kiadással járhat.

Az épített zuhanyzó kivitelezéssel szemben a fali síkon kívüli zuhanyrendszer könnyen szerelhető, olcsóbb, de semmivel sem rosszabb megoldás– akár fehér zuhanyszett, akár retro fekete zuhanyszett szerepel álmaink fürdőszobájában, ebben a terméktípusban is széles palettáról válogathatunk.

Esőztetős Zuhanyrendszer - Praktiker

A legnépszerűbb zuhanyszett típusok 

Az elmúlt időkben kétségtelenül az esőztető zuhanyszett – másik nevén trópusi zuhanyszett – volt az egyik legkeresettebb típus. A komfortos zuhanyzás mellett legnagyobb előnye, hogy beépített zuhanyszettként vagy falsíkon kívül is egyaránt működik.

Természetesen a zuhanyszett fejzuhannyal variáción kívül is vannak még említésre méltó modellek a Praktiker kínálatában, ilyen például a termosztátos zuhanyrendszer, amivel költséghatékony módon tudjuk optimalizálni a fürdővíz hőmérsékletét, így az állandó tud lenni még akkor is, ha párhuzamosan a konyhában vagy más helyiségben vizet használnak a lakásban.

Összességében bármilyen típust is keresünk – egyszerűtől a luxus kivitelig – a zuhanyszett csapteleppel lesz teljes, így törekedjünk arra, hogy ne külön-külön vásároljuk össze a darabokat, hanem próbáljunk egy teljes kollekciót kiválasztani, így a meghibásodásokat vagy a kompatibilitási problémákat is minimalizálni tudjuk.

Zuhanyszett anyag, színek és design

Számos praktikus és esztétikus kiegészítővel vagy speciális anyaggal tudjuk a fürdőszobánk kényelmét fokozni, ilyen például a zuhanyzó világítás, amit akár a zuhanykabin környékén is el tudunk helyezni. Egy ledes zuhanyszett izgalmas hangulatot tud varázsolni a fürdőzéshez, de a zuhanyzóba csúszásgátló felületet is biztosíthatunk, így nemcsak vagány, hanem biztonságos térré is alakíthatjuk a fürdőszobát. Az egyszerű csúszásgátlók helyett – főleg, ha felújítás előtt állunk – elgondolkozhatunk a csúszásmentes járólap beszerzésén, így a stílusos, minimalista összhatásról sem kell lemondanunk!

Ha magát a zuhanyfejet és csöveket szeretnénk kicsit feldobni, akkor törekedjünk a burkolattal való éles kontrasztra a klasszikus fémhatású, ezüstöt csillogású kivitel helyett. Sokan egy elegáns, matt fekete zuhanyszett beszerzésével érik el a kívánt hatást, de egy arany zuhanyszett is felejthetetlen otthonszépítési megoldás. Persze nem minden a stílus! Főleg akkor, ha a kellő komfortérzetet nem érezzük zuhanyzás közben, éppen ezért kellenek praktikus kiegészítők is a zuhanyzóba: sarokpolc vagy éppen ülőke. Amennyiben mindezek összeállnak, akkor garantáltan kellemes időtöltés lesz a zuhanyzás – csak győzzük abbahagyni!

Fürdőszobafelújítás előtt állsz? Kádat, mosdót, zuhanytálcát vagy zuhanykabint keresel? Látogass el a Praktikerbe!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!