WC-csésze: ön hányféle típusát ismeri?

WC-csészét választani látszólag egyszerű, de számos paraméternek komolyan meg kell felelnie, hogy valóban jó legyen – Praktiker-tippek

Az angolvécé: WC-történelem 

A WC-k típusai

A WC-csészéknek számtalan típusa létezik, de talán a két legfontosabb kialakítás, amiről a vásárlók döntenek, hogy a toalett mély vagy alacsony (lapos) öblítésű legyen. Előbbinél, kialakításának köszönhetően, a végtermék egyből a vízbe érkezik, utóbbinál a csésze kialakítása nem engedi a visszafröccsenést. A csésze ezenkívül lehet álló vagy fali, illetve alsó és hátsó kifolyású, vagyis a szennyvízcső a padlón, illetve a falon helyezkedhet el. A legkedveltebb típusú csészék közé tartoznak a falra szerelhetők, amik nemcsak praktikusak, mert alattuk könnyűszerrel fel lehet mosni, de dizájnosak is – pláne akkor, ha falba süllyesztett tartállyal szerelik őket.

wc-csésze

Monoblokkos WC 

A WC-csészék további típusa az úgynevezett monoblokkos csésze, amikor magát a tartályt a csészére „ültetik”. Ebből a típusból találunk hátsó és alsó kifolyásút. A tartályt porcelánból vagy kerámiából gyártják, épp ezért magasabb árkategóriába tartoznak, cserébe elegánsabbak, higiénikusabbak, mint műanyag „társaik”.

Beépíthető WC

Közkedvelt WC-csésze-típus a beépíthető változat, amikor a tartály nincs szem előtt, mivel azt egy épített fal mögé rejtik, majd burkolják. Bár ez a megoldás diszkrét és elegáns, számolni kell azzal, hogy meghibásodás esetén a burkolatot és a falat is bontani kell. (Tipp: aki ezt a típust választja, tartson otthon egy extra csomagot a fürdő burkolatából, hogy bontás esetén legyen miből pótolni a levert darabokat).

Kövesse a Praktikert a Facebookon!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!