Cikkek és videók a témában

Egész nyáron virágzó évelő virágok listája

Egész nyáron virágzó évelő virágok listája

Az évelő virágok tavasztól őszig igazán csodás látványt nyújtanak a kertben: különféle színekkel, illatokkal és formákkal borítják be az udvart egész nyáron. Nagy előnyük, hogy évről évre képesek megújulni, nem kell minden évben átültetni őket és nem igényelnek túl sok törődést sem. Készítettünk egy részletes listát az egész nyáron virágzó évelő virágokról, amelyeket szabadföldbe, a balkonládába vagy akár sziklakertbe is ültethetünk.

Futórózsa ültetése

Hogyan legyen a kerted vagy erkélyed éke a futórózsa? Ültess tippjeink alapján, és csodáld a bimbózó rózsákat!
Áprilisi feladatok a kertben – fókuszban a növényvédelem

Áprilisi feladatok a kertben – fókuszban a növényvédelem

Az április sem lesz eseménytelen a kerttulajdonosok számára, hiszen számos teendőnk lesz ebben a hónapban is. Kiemelt teendő a növényvédelem ebben a hónapban, hiszen számos kórokozó és rovar támadását kell megfékeznünk, illetve a már fertőzött területeket kell kezelni és a továbbszaporodást meg kell tudnunk állítani. Így a szabadidőnk kitöltését, illetve a szabad levegőn tevékenykedésünket nagyban segíti elő ez az időszak. De lássuk, pontosan milyen feladatok is várnak ránk.

Növények metszése

A kertápolási teendők közül az egyik legfontosabb a metszés: a száraz, vagy beteg ágaktól érdemes minél hamarabb megszabadulnunk. Kövesd tanácsainkat, hogy a te kerted is kirobbanó formában kezdje a tavaszt!

Kapcsolódó termékeink

    399 Ft
    Nem szállítható
    Áruházi készleten

Kapcsolódó termékeink

Növénytartó polc készítése

Szeretnéd imádott növényeid végre nekik méltó helyen tárolni? A Praktikerrel ezt gyorsan és egyszerűen kivitelezheted otthonod kényelméből!
Az orchidea gondozása

Az orchidea gondozása

Az orchidea gondozása néhány egyszerű szabály betartásával rendkívül könnyű, amelyet a növény az újonnan hozott virágaival busásan meg is hálál. Cikkünkben a fényigény, az öntözés, a párásítás, az átültetés és a szaporítás lehetséges módjait is sorra vesszük.
Tűrőképes szobanövények otthonaikban, amelyek bírják a strapát

Tűrőképes szobanövények otthonaikban, amelyek bírják a strapát

Vannak szobanövények, amelyek különleges hangulatot teremtenek, mások barátságosabbá teszik a lakásunkat, a színesebb, pompásabb fajták pedig igazi kiegészítői, díszei lehetnek hajlékunknak. Persze nem mindenkinek van ideje arra, hogy nap, mint nap gondoskodjon szeretett növényéről, vagy éppen azért mond le róla, mert az ingatlan fekvése miatt túl kevés fény szűrődik be az otthonába. Ám, ha olyan szívós növényt választunk, amelyik nem igényli az állandó napsütést és a sötétebb szobákban is boldogan eléldegél, illetve csak ritkán kell locsolni, mi is büszke szobanövény tulajdonosok lehetünk és még az otthonunk is hangulatosabbá válik tőlük. Most bemutatunk néhány igazán strapabíró típust.

Örök terrárium készítése

A világ kicsiben. Ezeket a terráriumokat sosem kell locsolni, a víz és az élet természetes körforgása miatt.
Tíz zöldség,  amely egyszerűen nevelhető cserépben, lakásban is

Tíz zöldség, amely egyszerűen nevelhető cserépben, lakásban is

Most 10 olyan finom és egészséges zöldséget szedtünk össze, amely egyszerűen és hatékonyan nevelhető a lakásban is.

Viráglétra készítése

Három növényláda és két fa léc ötvözetéből született a viráglétra, ami ideális ha kis helyen akarunk virágokat vagy növényeket tartani.

Dekor virágtartó készítése

Ez a természetes anyagokból barkácsolt dekor virágtartó fantasztikus dísze lehet a kertünknek, a kerti tónak, vagy sziklakertnek is! Tarts velünk és készítsd el természetes textúrák ötvözésével a kaspót!

Pozsgás Mini Sziklakert készítése

Ebben a videóban Márk bemutatja, hogyan készíthetünk egy mini sziklakertet 2 perc alatt.

Kapcsolódó termékeink

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!