Oldal tetejére

Kerti világítás: így öltöztesse fénybe a kertet!

A nyári időszak tökéletesen alkalmas a nagy, esti beszélgetésekre, de ez az évszak ad otthont a kerti partiknak is. A fény nappal éltet, éjjel pedig egyedülállóan öltöztet. Lássuk, mivel dobhatjuk fel a kert éjszakai szépségét a praktikum és a kreativitás mentén.

A nyári időszak tökéletesen alkalmas a nagy, esti beszélgetésekre, de ez az évszak ad otthont a kerti partiknak is. A fény nappal éltet, éjjel pedig egyedülállóan öltöztet. Lássuk, mivel dobhatjuk fel a kert éjszakai szépségét a praktikum és a kreativitás mentén.

A klasszikus fáklya

Pár leszúrt fáklya a kertben nagy segítség a tájékozódásban, de a szúnyogriasztásban is a javunkat szolgálhatja, ha a megfelelő riasztószeres éghető folyadékkal van feltöltve. A fáklyákat érdemes jól látható helyre raknunk, mert felborulás esetén a tartályban levő éghető anyag kifolyik és tüzet okozhat.

Alapszett, avagy az egyszerű lámpa

Kültéri lámpákból óriási a választék az áruházakban, ám megoldás lehet egy egyszerű, vízálló hosszabbító kilógatása a házfalra vagy a gyümölcsfára. Vásárolhatunk füzérben is színes lámpaszetteket, amelyek keresztben fellógatva egy pillanat alatt igazi retrohangulatot varázsolnak.

Irányfények

Éjjel a holdfénynél nehéz tájékozódni a kertben, ennek pedig áldozatul eshet a veteményes, de akár a kedvenc virágágyásunk is. Célszerű legalább a kaputól a házig tartó járdaszakaszt megvilágítanunk irányított fényforrásokkal.

Elektromos „fáklyák”

A kandeláberes lámpaoszlopoktól a földbe szúrható napelemes verzióig számtalan megoldás létezik ennek a feladatnak a megoldására. Végszükség esetén, ha nincsen kiépített világítóberendezésünk, megteszi pár befőttesüveg és pár gyertya is. Vendégeink rendkívül hálásak lesznek nekünk ezért a figyelmességért.

Medence és kertitó-világítás

A medence nem csak nappal lehet ékköve a gondosan megépített kertünknek, az előre beépített, a medence falába vagy aljára szerelt lámpák gyönyörűen világítják meg a vizet, ezzel egészen különleges hangulatot adva a kertnek. A kerti tó köré telepített világítás pedig hangulatosan világítva emeli ki tavunk és a körülötte levő növényzet szépségét.

Rejtett világítás a növények között

A kertünkben található sűrűbb bokrok, fák levelei közé rejtett világítással nagy hatást érhetünk el kisebb reflektorokkal, lámpákkal, lampionokkal, LED-fényforrásokkal. Ebben az esetben is különösen ügyeljünk arra, hogy csak kültéri világítást alkalmazzunk a kert díszítésére!

 • Kérdése van?

  Ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére!
 • Országos szállítás

  Gyors és biztonságos. Termék kiszállítás az ország bármely területére.
 • Áruházi átvétel

  Az Ön által kiválasztott áruházunkban személyesen átveheti megrendelését.
 • Termékfoglalás

  A megrendelt terméket akár 5 napig lefoglaljuk Önnek!
 • Törzsvásárló

  Használja ki Ön is a Praktiker Plusz Törzsvásárlói Programunk előnyeit!
 • Fogyasztóbarát

  Fogyasztói jogról közérthetően. Rajzos tájékoztató az Ön jogairól!
 • Szakemberkereső

  Találja meg az Önnek megfelelő szakembert a fix24.hu segítségével