Hogyan tervezzük meg a hálószoba világítását?

A hálószobában az időnk nagy részét alvással töltjük, mégsem úszhatjuk meg a megfelelő világítás beszerelését. Az olvasólámpa és a mennyezeti világítás mellett a hálóban kiemelt szerepet kapnak a hangulatfények, hiszen ez otthonunk legmeghittebb csücske.

Olvasólámpa
Ha hálószoba, akkor az első fényforrás, ami eszünkbe jut, az olvasólámpa. Ez többféle is lehet, és ezek eltérő villanyszerelési munkákat igényelnek. Ha az ágy melletti éjjeliszekrényre teszünk asztali lámpát, akkor elég egy konnektor az ágy fejéhez, ha falikart szerelünk fel, akkor a lámpa magasságában kell kivezetni az áramot a falból. Franciaágyhoz érdemes olyan lámpát választani, amely állítható, így sem bennünket, sem a partnerünket nem zavarja a fény, ha nem egyszerre alszunk el. Mostanában divatosak a plafonról belógatott lámpák, amelyek olvasólámpaként is megállják a helyüket.

Mennyezeti lámpa
Az olvasólámpa mellett természetesen elengedhetetlen egy mennyezeti lámpa, amelyhez érdemes dimmeres kapcsolót választani, hogy állítani tudjuk a fényerősséget. Ennél modernebb megoldás, ha okos villanykörtét vásárolunk, amelynek a fényerejét és a színét is a mobilunkról állíthatjuk. Sőt megadhatjuk azt is, hogy a reggeli ébresztő idején automatikusan felkapcsoljon. Fontos szempont, hogy a mennyezeti lámpa ne közvetlenül az ágy fölé kerüljön, különben belevilágít a szemünkbe.

%%TERMEK_AJANLO_344%%

Hangulatvilágítás
A hangulatvilágítást további falilámpákkal, állólámpákkal, függesztékekkel vagy képmegvilágító lámpákkal oldhatjuk meg, de LED-füzéreket is használhatunk erre a célra, hiszen ezek nem csak karácsonykor garantálják a meghitt hangulatot. Polcok alá, tükör mögé vagy az ágykeret alá rejtett LED-szalagokkal is izgalmas hatásokat érhetünk el.

Egyéb fényforrások
Ha van olvasófotel, vagy kis dolgozósarok, fésülködőasztal a szobában, annak a megvilágításáról is gondoskodjunk, de a gardróbszekrénybe is tervezhetünk kis LED-eket, hogy könnyebben megtalálhassuk a ruhákat.

Kapcsolók, izzók
Végül azt is gondoljuk át, hová kerüljenek a kapcsolók. Jól jöhet például, ha a mennyezeti lámpát le tudjuk kapcsolni az ágyból is, és nem kell összevesznünk azon, ki keljen fel leoltani. Ha pedig már az izzóválasztásnál tartunk, érdemes LED-es fényforrásokban gondolkodni, hiszen ezek korszerűek, energiatakarékosak, időtállók.

A photo posted by Reeta Lahti (@retaaune78) on

A photo posted by Rejuvenation (@rejuvenation) on

A photo posted by Ryan Priest (@rypriest_emp) on

A photo posted by LUMMI+CO (@lummiandco) on

A photo posted by Lightsource (@thelightsourceuk) on

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!