Ez a 20 vintage konyha visszarepít a múltba

Egy retrokonyha izgalmas, játékos és különleges, főleg akkor, ha az ember maga alakítja ki. Most megmutatjuk, mik azok a kellékek és alapanyagok, amik segítségével igazi vintage konyhánk lehet.

A kockás padló szinte kötelező retroelem: a fekete-fehér burkolat a klasszikus időket idézi, de a piros-fekete párosítás is tökéletes választás.

A sakktábla padló mellett egy erős vintage minta a pötty. Legyen szó a függönyről, a tapétáról, a konyharuháról, a tányérokról vagy a hűtőszekrényről, a pöttyös minta nemcsak retro-, de feminin vonalat kölcsönöz a térnek.

Menta, narancs, okker: vintage színkód nélkül nincs retrokonyha. Átfestéskor nemcsak a falak, de a bútorok átszínezésén is érdemes elgondolkodni.

Az örökölt vagy épp a bolhapiacról beszerzett régi konyhai kellékek, edények és dísztárgyak sokat hozzátesznek a vintage hangulathoz.

Aki megteheti, retró háztartási géppel – hűtőszekrénnyel, tűzhellyel – egészíti ki a vintage konyhai kompozíciót.

A háztartási gépek mellett ma már a vintage bútorpiac is sikeres, különösen felkapottak azok a régi bútorok, amikbe formatervezők és kárpitosok lehelnek új életet.

A vintage hangulat megteremtésében komoly szerepet kap a függöny is, egy látványos minta- és színkombináció a konyha legfeltűnőbb pontja lehet.

A retrocsempék kínálata is izgalmas időutazásra viszi a tekintetet.

Aki csempe helyett gyorsabb és egyszerűbb kivitelezésben gondolkodik, nézzen szét a vintage tapéták piacán!

Az olyan fémkiegészítők, mint a fémborítású munkalap, az ajtógombok, a lámpabúra szintén sokat hozzátesznek a retrokonyhához.

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!