Ezek a dekortrendek hódítanak 2018-ban

A Pinterest, ahogy minden évben, idén is nyilvánosságra hozta 2018-as előrejelzéseit, vagyis elemezték a felhasználók kereséseit, hogy ezek alapján meghatározzák a legújabb lakberendezési trendeket. Mutatjuk, melyik az a tíz irányzat, ami meghatározza 2018-at. 

# Lakástrend nr. 1: nyaraló-, üdülőstílus

Rattanbútorok és fürdőszobák, amelyek a wellness, a nyaralás hangulatát teremtik meg anélkül, hogy ki kellene lépnünk az otthonunkból. A „spa-fürdőszoba” kifejezésre érkezett kattintások száma 2017-ben 268 százalékkal emelkedett.

# Lakástrend nr. 2: metalmix

A sárgaréz, az ezüst, a vörösréz és az arany valóban nem illenek egymáshoz? Ugyan már! 2018-ban a „keverd össze” mottója alapján vegyítjük egymással a különböző fémeket, hogy az egész ház ragyogjon. A „metalmix” kategóriába sorolt képekre indított keresések száma az elmúlt évben 423 százalékkal emelkedett.

# Lakástrend nr. 3: terazzo

Emlékeznek még a 70-es évek látványos padlóburkolatára? A terazzo újra visszatért, és a Pinteresten a lakberendezési trendek általános sztárjának tekinthető.

# Lakástrend nr. 4: Csont berakás

Az  indiai Bone-Inlay stílusban készült bútorok jelentős előretörést mutatnak 2018-ban. A siker nem csoda, hiszen az üde, geometrikus mintákkal minden bútordarabnak látványos megjelenést kölcsönöznek.

# Lakástrend nr. 5: Extrém mennyezet

Feltűnő mennyezet nélkül egy trendi lakás sem létezhet 2018-ban; a feltűnő színre vagy szokatlan tapétára indított keresések száma 310 százalékkal emelkedett.

# Lakástrend nr. 6: Halszálkaminta

A lakásában esetleg halszálkamintában lerakott parketta van? Ha igen, akkor a legmenőbb irányzatot követi, ugyanis a halszálkamintában felrakott csempék és padlóburkolatok lesznek a legkedveltebbek 2018-ban. A halszálkamintára észlelt keresések száma ebben az évben 131 százalékkal emelkedett.

# Lakástrend nr.7: Élénk színű ajtók

2018-ban színes bejárati ajtó, kreatív lábtörlő üdvözli a látogatót. A „színes ajtók” fogalomra érkezett pinek száma ugyanis 121 százalékkal emelkedett.

# Lakástrend nr. 8: Tarka levelű növények

Nem titok, hogy a növények minden helyiséget komfortosabbá, barátságossá és élénkebbé tesznek. Legkedveltebbek a látványos, tarka levelekkel pompázó szobanövények. Ilyen például a nyílgyökér. Ebben a témában a keresések száma 533 százalékkal emelkedett.

# Lakástrend nr. 9: XXL-faldekorációk

A kisebb festmények és képek már a múltat gazdagítják – mostantól az irányzat: minél nagyobb, annál jobb egy poszter, fotónyomat vagy egyéb művészeti alkotás, a lényeg, hogy XXL-formátumban díszítse a falat. Egy meglepő, 637 százalékos emelkedéssel ez a legnépszerűbb belsőépítészeti irányzat 2018-ban.

# Lakástrend nr.10: Zsályazöld

Századfordulós pink viszlát! A kislányos rózsaszín helyett egy visszafogott zsályazöld hódítja meg lakásunk falait. A Pinterest szerint a zsályazöldre indított keresések száma 170 százalékkal emelkedett.

Tudta, hogy a Praktikerben több száz lakásdekoráció között válogathat? Kattintson ide, és fedezze fel a kínálatot!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!