Oldal tetejére
72 termék

Tudta, hogy törzsvásárlóink akár 10%-os kedvezménnyel vásárolhatnak? Szeretne részesülni a kedvezményekben? Regisztráljon vagy jelentkezzen be!

Az értékei védelme mindenki számára fontos. Egy lakat számos élethelyzetben használható, talán nem is gondolnánk milyen sok eszköz védelmét biztosíthatja. Használható olyan esetekben, amikor hagyományos zár beszerelése nem lehetséges egy adott helyre, de remek kiegészítő megoldást nyújt közönséges zár mellé is. Lakat szükséges, ha valamilyen helyiséget manuálisan kell lezárnunk, de használhatjuk bőrönd, ládák, kerékpárok, kertkapuk, fészerek védelmére. 

Napjainkban divat nagyvárosokban a szerelem és összetartozás jeléül lakatot tenni hidakra, látványosságok közelében lévő kordonokra, kerítésekre, sőt már direkt erre a célra alakítanak ki rácsot, korlátot. Mára már direkt készül kisebb védelmet nyújtó, a dizájnra összpontosító ún. szerelemlakat speciálisan ezekre a helyzetekre. Felhasználási területeinek a képzelet szab határt.  Minél jobb minőségű egy lakat, annál nagyobb védelmet nyújt lefűrészelés, lefeszítés, feltörés, levágás ellen. 

Léteznek normál, számzáras, kültéri és speciális biztonsági lakatok. A kiemelkedő minőségű biztonsági lakat minőségi lakatpánttal kombinálva jól ellenáll a lopás kockázatának. További specifikációt tekintve vízálló, hosszúkengyelű és U-lakat is létezik, továbbá időjárásálló és kombinációs lakatok is léteznek. 

A lakatok anyagukat illetően leggyakrabban rézből, vasból vagy alumíniumból készülnek, esetenként lemezekből állnak össze. Létezik mintás, színezett, illetve műanyag és szilikon borítású is. 

Méretüket tekintve megtalálhatóak különböző méretekben, bár általában egy tenyérnyinél nem nagyobbak, a mini kiadástól kezdve a nagy és nehezebb lakatokig széles a paletta. A normál lakat lakossági felhasználásra készül, ezek átlagos árfekvésűek. A kisebb méretűek csekélyebb lopási kockázat esetén használhatók, például dobozok, bőröndök, szerszámosláda, vagy öltözőszekrény elzárásához. A nagyobb méretű normál lakat alkalmas konténer, tároló, raktár védelmére is. A hosszú vagy magas kengyelű lakatok kevésbé lopásvédettek, mert a hosszú kengyel könnyebben átvágható. Csak olyan helyek összelakatolására javasolt, ahol nem lehet normál kengyelű lakatot használni, például egymástól távolabb eső két pont összezárásánál. Az U-lakatok kialakításuknak köszönhetően masszívak, jól ellenállnak a feszítési kísérleteknek. Felépítésükben eltérnek a normál kengyeles lakatoktól, kengyelük egyenes, levágási kísérlet esetén együtt forognak a fűrészlappal.