Banner

7 télálló növény, hogy ez az évszak se maradjon szürke

A tél általában nem a kertészek legkedvesebb időszaka, de ilyenkor sem kell lemondanunk a dekoratív növényekről. Íme egy sor olyan növény, amely a hűvös, borús napokba is színt hozhat.

Árvácska
Ha színes virágokat szeretnénk látni télen is a kertben vagy a balkonon, akkor a legkézenfekvőbb választás a többféle színpompás változatban kapható árvácska. Szeptembertől novemberig virágzik, és ha rendszeresen öntözzük, sokáig gyönyörködhetünk benne.

Hunyor
Bár hazánkban is őshonos, nemesített változatai még nem olyan elterjedtek. Pedig ennek a télálló növénynek bizonyos fajtái nemcsak januártól, de decembertől, novembertől is virágoznak, ezért karácsonyi rózsának is nevezik.

Babérsom
Élénkzöld, sokszor érdekes mintázatú levelekkel dekorál ez a gyakori télálló cserje, amelyet kertben és erkélyen is könnyen tarthatunk. A hunyorhoz hasonlóan mérgező, ezért gyerekes háztartásban nem árt az óvatosság.

Hangafélék
Erika néven szintén gyakori télálló növények a hangafélék, amelyek különböző időszakokban virágoznak, és rengeteg apró fehér vagy lilás rózsaszín virággal csempésznek színt a szürkébb hónapokba.Mirtuszhanga
Mostanában ősszel szinte minden kertészet és virágüzlet kínálatában megjelenik a csinos fehér vagy rózsaszín bogyókat növesztő mirtuszhanga, a hangafélék rokona. Ezt az apró örökzöld cserjét is fontos folyamatosan öntözni, ami alól csak tartós fagy esetén kapunk felmentést.

Kövirózsa
A hanyag kertészek megmentője a télálló kövirózsa, amelyből izgalmas kompozíciókat készíthetünk el, hiszen kevés földdel és ritka öntözéssel is beéri. Ezért nem fontos cserépbe, vagy klasszikus virágágyásba ültetni, a kávéscsészétől a korhadt faágon át a kőkerítés repedéséig sokféle helyen túlél. Ráadásul akár színezett változatokat is beszerezhetünk belőle.

Téli jázmin
A kopár kertekbe tél végén visz üdeséget sárga virágaival a téli jázmin, amely még a levelei megjelenése előtt kivirágzik. Ha enyhe a tél, akkor már decembertől áprilisig hozza apró, dekoratív virágait.

Banner

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!