Oldal tetejére

Virágláda készítése teraszra, balkonra, kertbe – Praktiker ötletek

A kisebb nagyobb barkácsolós vagy lakásszépítő munkák nemcsak otthonunk széppé varázsolása miatt, hanem aktív pihenésként is kiváló. Az ilyen üdítő, kisebb munka például a virágcserép, balkonláda vagy virágláda otthoni kivitelezése. Rövid cikkünkben összefoglaljuk a házi készítésű balkonláda típusait és lehetőségeit!

Raklap virágláda készítése

Természetesen egy raklapból készülő virágtartó láda sokféle lehet, hiszen a raklap csak az alapanyagot biztosítja az újrahasznosításhoz. Lehet belőle nagy méretű virágláda vagy kisebb kültéri virágláda, a lényeg, hogy minél ötletesebben használjuk újra a raklapot! A következő videóban egy szuper emeletes virágláda elkészítését láthatjuk!

Raklap virágláda készítése otthon

Fa virágláda készítése házilag, otthon

Csakúgy, mint a raklap esetében, itt is a képzeletünk vagy a szabad területek mértéke szabhat határt. A fából készült virágládák teraszra vagy kertbe egyaránt tökéletesek, arra viszont figyeljünk, hogy a kezeletlen fa állaga könnyen leromolhat télen! A felületképzéshez szükséges lakk vagy pác mellett csak a faanyagra, illetve megfelelő eszközökre lesz szükségünk. Ha nincsen más kéznél, csak egy fűrész, vonalzó, kalapács és csavarbehajtó, már akkor is tudunk boldogulni!

Fa virágláda készítése házilag

Beton virágláda készítése

Habár a fentiekhez képest a beton virágláda vagy kaspó készítése bonyolultnak tűnhet, valójában nem nehezebb, csak kicsit másféle megközelítést igényel! A betont például ideális állagúra kell keverni, amihez kell némi gyakorlat, de csak cementre, vízre és homokra lesz hozzá szükség – ha elsőre véletlenül mégsem sikerül, a második alkalommal már sokkal tapasztaltabbak leszünk! Az öntéshez valamilyen formát kell találnunk, ezt megoldhatjuk két egymásba rakott műanyag dobozzal, de használhatunk kisebb és nagyobb vödröket vagy meglévő virágos ládákat is. A száradást követően pedig már semmi nincs hátra, csak a dekorálás és az ültetés!

Beton virágláda készítés

Milyen növények valók virágládába?

Az első és legfontosabb, hogy bent vagy kerti virágláda esetében egyaránt jól gondoljuk végig, hogy hova kerül majd a virágláda, mennyi napfényt vagy csapadékot fog kapni. Egyébként a virágládákba nagyobb kerti növények vagy virágok egyaránt elhelyezhetőek, nem is a virágláda a kérdés, hanem maga a növény. Összességében ugyanaz igaz a növényválasztásra is, mint a virágláda készítésre: csak bátran, kreatívan!

Látogass el a Praktikerbe, ha kertészeti termékeket, virágokat keresel!

Hasznos volt ez az oldal?

 • Applikáció

  Töltse le mobil applikációnkat, vásároljon könnyen és gyorsan bárhonnan.
 • Számlakártya

  Használatával gyorsan és egyszerűen igényelhet áfás számlát.
 • Országos szállítás

  Gyors és biztonságos. Termék kiszállítás az ország bármely területére.
 • Áruházi átvétel

  Az Ön által kiválasztott áruházunkban személyesen átveheti megrendelését.
 • E-számla

  Töltse le elektronikus számláját gyorsan és egyszerűen.
 • Törzsvásárló

  Használja ki Ön is a Praktiker Plusz Törzsvásárlói Programunk előnyeit!
 • Fogyasztóbarát

  Fogyasztói jogról közérthetően. Rajzos tájékoztató az Ön jogairól!