Oldal tetejére
Otthonfelújítás a Praktikerrel

A támogatási elemek kifejezetten azon termékcsoportok után igényelhetőek vissza, amelyekre a Praktiker kínálata épül , legyen szó a konyha vagy fürdőszoba felújításáról, közműbekötésről, fűtési rendszer korszerűsítéséről, illetve cseréjéről, új kazán, bojler beszerzéséről, külső-belső szigetelésről. Az áruházakban szintén minden megtalálható, ha valaki galériát építene, vagy belső lépcső kialakítását, tetőcserét, tetőfelújítást tervez, illetve garázsát vagy a nyári konyhát újítaná fel. A Praktiker kínálatában ugyanúgy hangsúlyosak a festés-mázolással és asztalos munkákkal kapcsolatos termékek is. Az Otthonfelújítási program keretében érintett és támogatott építkezések, felújítások során alkalmazott szak- és belső ipari munkálatokhoz szükséges építőanyagok mellett, ugyancsak széles körben érhetők el a szerszámok és eszközök.

 

Tanácsadónk felméri igényeidet és a szakmai támogatáson felül segít a szükséges termékek összeválogatásában, valamint a legkedvezőbb árak kialakításában. 

Regisztrálj weboldalunkon és foglalj időpontot áruházaink egyikébe!Regisztrálok

0% THM online áruhitel* a Praktikernél!

A konstrukció webshopon megjelölt termékek megvásárlásához vehető igénybe, maximum 500 000 Ft értékben .
THM (Teljes hiteldíjmutató):
0%
Éves ügyleti kamat:
0%
Futamidő: 10 hónap

Saját erő: 0%

*Részletek

Inspirálódj a Praktiker weboldalán és vágj bele az otthonfelújításba, építve kínálatunkra, ahol minden eszközt és alapanyagot megtalálsz!

Álmaid fürdőszobája csak rád vár!

DIY fürdőszobakatalógus

CIKK: 2022 fürdőszobatrendjei
Ahogy az év egyik színe a zöld lesz, a természetes anyagok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Ma már az sem tabu, hogy fa kerüljön a fürdőszobába, hiszen lehet úgy kezelni, hogy ne kezdje ki a víz. Azon se lepődjünk meg, ha a lakberendezési magazinokban fa fürdőkáddal találkozunk. Elolvasom


Hidegburkolás

Új burkolaton töröd a fejed? Nézz szét padló- és falburkoló kínálatunk között, ahol számtalan csempe, beltéri és kültéri járólap közül választhatsz!

Hidegburkolás kisokos


Melegburkolás
CIKK: A laminált padló lerakása

Laminált padló lerakása lépésről lépésre a Praktiker segítségével, hogy a padlólapok gyorsan és szakszerűen kerüljenek a helyükre! Padlófűtés és hangszigetelés esetére extra tippekkel is készültünk! Elolvasom

CIKK: Vinyl padló, a praktikus burkolat
A vinyl padló egy többrétegű, speciális műanyag, amely megfelelő merevséggel és kopásállósággal rendelkezik. Van rajta UV-réteg is, így a napfény kevésbé károsítja a hagyományos PVC padlóhoz képest, valamint keményebb felülettel is rendelkezik elődjénél, így változatos felhasználási lehetőségével kitűnő választás lehet. Elolvasom

 

CIKK: PVC-padló: a praktikus, könnyen tisztán tartható megoldás

A polivinil-klorid a kemény műanyagok közé sorolható, mesterségesen létrehozott, kémiailag rendkívül ellenálló anyag. Felhasználási területe szerteágazó, a palettán ugyanúgy megtalálható az elektromos kábelek külső bevonata, a konyhai háztartási eszközök burkolata vagy akár a kerti locsolótömlő külső borítása. Rendkívül ellenálló anyag, ezért előszeretettel alkalmazzák például lefolyócsőnek is. Jól ellenáll a hőnek. Elolvasom

Nyílászárócsere esedékes?

Válogass a Praktiker kínálatából!
Festék, tapéta

Meguntad az egyszerű falat és valami igazán stílusosra vágysz? Válogass a széles festék- és tapétaválasztékunk között és garantált, hogy megtalálod a legjobban hozzád illőt!További ajánlataink


Építkezés, felújítás

Építkezés, felújítás

Megnézem
Padló- és falburkolás

Padló- és falburkolás

Megnézem
Épületgépészet, hűtés, fűtés

Épületgépészet, hűtés, fűtés

Megnézem
Kertépítés

Kertépítés

Megnézem
Nyílászáró, lépcső

Nyílászáró, lépcső

Megnézem
Festés, tapétázás

Festés, tapétázás

Megnézem
Szaniter

Szaniter

Megnézem
Szerszám, gép, műhely

Szerszám, gép, műhely

Megnézem

Amit az Otthonfelújítási támogatásról tudni érdemes
Alábbiakban a hasznos információk, nyomtatványok és letölthető számlaösszesítő mellett kalkulátort is találsz, mely segít kiszámolni a lehetséges támogatás mértékét.


Bővebb információra lenne szükséged? 
A Magyar Államkincstár részletes tájékoztatója

Személyesen szeretnél informálódni? Üss két legyet egy csapásra!
Látogass el a megadott Praktiker áruházak egyikébe, az adott időintervallumokban és kérdezz sorbanállás nélkül az otthonfelújításról a Praktikertől és/vagy hitelügyintézéssel kapcsolatban az OTP Pénzügyi Ponttól! A Praktiker kollégái a felújítással kapcsolatos kérdések kapcsán természetesen minden áruházunkban, a nyitvatartás teljes ideje alatt várják az érdeklődőket.
Áruházak és időpontok

Elakadtál? Nézd meg a Napi.hu rövid videóit!
Otthonfelújítási Támogatás: így kell csinálni lépésről, lépésre
Megnézem a videókat

Állami támogatás-kalkulátor

Az állam a felújítás költségének felét téríti vissza, maximum 3 000 000 Ft-ig. A Magyar Államkincstár által kiutalt támogatás összegében az anyagköltség és a vállalkozási díj 50-50%-ban oszlik meg. Tehát ahhoz, hogy a lehető legnagyobb támogatást igényelhesd, a benyújtott kérelemhez csatolt számlák között feltétlenül kell lennie minimum 25-25% vállalkozási díjat és anyagköltséget tartalmazó számlának. Fontos, hogy a számlák összegének bruttó értéke a támogatás alapja.

Otthonfelújítási támogatás-kalkulátor

- Ft
- Ft

Az alábbi nyomtatványokra szükséged lehet!
A kérelem benyújtásának nyomtatványai
Számlaösszesítő

Az igénylés elbírálásához szükséges kötelező dokumentumok
A kitöltött kérelem mellett az alábbiakban felsorolt dokumentumok benyújtása szükséges:

 • vállalkozási szerződés(ek) másolata,
 • számlák, valamint az átutalással teljesített számlák kifizetését igazoló dokumentum másolata,
 • az igénylő(k)nek és a támogatásra való jogosultságnál figyelembe vett gyermek(ek) lakcímet igazoló hatósági igazolványának másolata,
 • számlaösszesítő,
 • az igénylő büntetőjogi felelőssége tudatában tett 1. számú melléklet szerinti nyilatkozata,
 • személyazonosságok igazolása céljából a személyazonosító hatósági igazolvány, útlevél, vagy kártyaformátumú vezetői engedély másolata az igénylő(k)re vonatkozóan.

Gyakran ismételt kérdések

 • Igényelhető a támogatás csaptelepek beszerzésére is?
  A Rendelet szerint a szaniterek beépítése és cseréje támogatható építési tevékenység, amelynek keretében a csaptelek cseréje, beépítése is támogatható.

 • Kapu építése támogatható, hisz a kerítés önmagában nem értelmezhető?
  Igen, a kapu építése támogatható tevékenység.

 • Igényelhető-e a támogatás a pince felújítására?
  Igen, a Rendelet szerint a lakással azonos ingatlan-nyilvántartási helyrajzi számon található épület, nem lakás céljára szolgáló helyiség (így különösen: nyári konyha, mosókonyha, tároló) felújítása támogatható építési tevékenység.

 • A Rendelet szerinti „terasz, loggia, erkély, előtető építése” pontba beleértendő-e a meglévő terasz, loggia, erkély, előtető felújítása, korszerűsítése, vagy csak az új terasz, loggia, erkély, előtető építése?
  A támogatás igényelhető a meglévő terasz, loggia, erkély, előtető felújítására, korszerűsítésére is.

 • Az építőanyag szállítása az anyagköltségnek vagy munkadíjnak minősül? Vagy egyiknek sem?
  Az anyagvásárlás esetén, amennyiben a számla, szállítási költséget/fuvardíjat is tartalmaz, az anyagköltségként támogatható. Külön számlán szereplő, szállítási költségre/fuvardíjra nem vehető igénybe támogatás.

Több kérdésed is lenne? Nézz szét itt:
Gyakran ismételt kérdések (Magyar Államkincstár)