Oldal tetejére
Otthonfelújítás a Praktikerrel_OTP-nek

A kormányzat által életre keltett családtámogatás többek számára biztosít lehetőséget, hogy a támogatásoknak köszönhetően hozzálássanak otthonuk teljes vagy részleges felújításához, illetve korszerűsítéséhez – a következő időszakban nekik, illetve a kivitelezőknek és szakembereknek jelent hathatós segítséget a Praktiker valamennyi áruháza, ahol minden alapanyagot és kelléket be tudnak szerezni.

A támogatási elemek kifejezetten azon termékcsoportok után igényelhetőek vissza, amelyekre a Praktiker kínálata épül, legyen szó a konyha vagy fürdőszoba felújításáról, közműbekötésről, fűtési rendszer korszerűsítéséről, illetve cseréjéről, új kazán, bojler beszerzéséről, külső-belső szigetelésről. Az áruházakban szintén minden megtalálható, ha valaki galériát építene, vagy belső lépcső kialakítását, tetőcserét, tetőfelújítást tervez, illetve garázsát vagy a nyári konyhát újítaná fel. A Praktiker kínálatában ugyanúgy hangsúlyosak a festés-mázolással és asztalos munkákkal kapcsolatos termékek is. Az Otthonfelújítási program keretében érintett és támogatott építkezések, felújítások során alkalmazott szak- és belső ipari munkálatokhoz szükséges építőanyagok mellett, ugyancsak széles körben érhetők el a szerszámok és eszközök.

A Praktiker üzleteinek polcain és a webshopban összesen mintegy 30 000-féle árucikk várja a felújításba, korszerűsítésbe vágó ingatlantulajdonosokat és építőipari szakembereket, akik – többek között – az építkezés, a padló- és falburkolás, az épületgépészet kellékeit, zsákos árukat, festékeket, ragasztókat, faárut vagy a tetőfedéshez, vízszigeteléshez szükséges termékeket keresik.

Vágj bele az Otthonfelújítási programba, építve a Praktiker kínálatára, ahol minden eszközt és alapanyagot megtalálsz!

Építkezés, felújítás

Építkezés, felújítás

Megnézem
Padló- és falburkolás

Padló- és falburkolás

Megnézem
Épületgépészet, hűtés, fűtés

Épületgépészet, hűtés, fűtés

Megnézem
Kertépítés

Kertépítés

Megnézem
Nyílászáró, lépcső

Nyílászáró, lépcső

Megnézem
Festés, tapétázás

Festés, tapétázás

Megnézem
Szaniter

Szaniter

Megnézem
Szerszám, gép, műhely

Szerszám, gép, műhely

Megnézem

Nézzük meg együtt a részleteket!
Oldalunkon a hasznos információk, nyomtatványok és letölthető számlaösszesítő mellett kalkulátort is találsz, mely segít kiszámolni a lehetséges támogatás mértékét.


Bővebb információra lenne szükséged? 
A Magyar Államkincstár részletes tájékoztatója

Személyesen szeretnél informálódni? Üss két legyet egy csapásra!
Látogass el a megadott Praktiker áruházak egyikébe, az adott időintervallumokban és kérdezz sorbanállás nélkül az otthonfelújításról a Praktikertől és/vagy hitelügyintézéssel kapcsolatban az OTP Pénzügyi Ponttól! A Praktiker kollégái a felújítással kapcsolatos kérdések kapcsán természetesen minden áruházunkban, a nyitvatartás teljes ideje alatt várják az érdeklődőket.
Áruházak és időpontok

Állami támogatás-kalkulátor

Az állam a felújítás költségének felét téríti vissza, maximum 3 000 000 Ft-ig. A Magyar Államkincstár által kiutalt támogatás összegében az anyagköltség és a vállalkozási díj 50-50%-ban oszlik meg. Tehát ahhoz, hogy a lehető legnagyobb támogatást igényelhesd, a benyújtott kérelemhez csatolt számlák között feltétlenül kell lennie minimum 25-25% vállalkozási díjat és anyagköltséget tartalmazó számlának. Fontos, hogy a számlák összegének bruttó értéke a támogatás alapja.

Otthonfelújítási támogatás-kalkulátor

- Ft
- Ft

Belevágnál?
Az alábbi nyomtatványokra szükséged lehet
A kérelem benyújtásának nyomtatványai
Számlaösszesítő

Az igénylés elbírálásához szükséges kötelező dokumentumok
A kitöltött kérelem mellett az alábbiakban felsorolt dokumentumok benyújtása szükséges:

 • vállalkozási szerződés(ek) másolata,
 • számlák, valamint az átutalással teljesített számlák kifizetését igazoló dokumentum másolata,
 • az igénylő(k)nek és a támogatásra való jogosultságnál figyelembe vett gyermek(ek) lakcímet igazoló hatósági igazolványának másolata,
 • számlaösszesítő,
 • az igénylő büntetőjogi felelőssége tudatában tett 1. számú melléklet szerinti nyilatkozata,
 • személyazonosságok igazolása céljából a személyazonosító hatósági igazolvány, útlevél, vagy kártyaformátumú vezetői engedély másolata az igénylő(k)re vonatkozóan.

Bővebb információra lenne szükséged? 
Részletek
Élnél a Program nyújtotta előnyökkel?
Regisztrálj weboldalunkon és kollégáink keresni fognak időpont-egyeztetés céljából!
Regisztrálok

Gyakran ismételt kérdések

 • Igényelhető a támogatás csaptelepek beszerzésére is?
  A Rendelet szerint a szaniterek beépítése és cseréje támogatható építési tevékenység, amelynek keretében a csaptelek cseréje, beépítése is támogatható.

 • Kapu építése támogatható, hisz a kerítés önmagában nem értelmezhető?
  Igen, a kapu építése támogatható tevékenység.

 • Igényelhető-e a támogatás a pince felújítására?
  Igen, a Rendelet szerint a lakással azonos ingatlan-nyilvántartási helyrajzi számon található épület, nem lakás céljára szolgáló helyiség (így különösen: nyári konyha, mosókonyha, tároló) felújítása támogatható építési tevékenység.

 • A Rendelet szerinti „terasz, loggia, erkély, előtető építése” pontba beleértendő-e a meglévő terasz, loggia, erkély, előtető felújítása, korszerűsítése, vagy csak az új terasz, loggia, erkély, előtető építése?
  A támogatás igényelhető a meglévő terasz, loggia, erkély, előtető felújítására, korszerűsítésére is.

 • Az építőanyag szállítása az anyagköltségnek vagy munkadíjnak minősül? Vagy egyiknek sem?
  Az anyagvásárlás esetén, amennyiben a számla, szállítási költséget/fuvardíjat is tartalmaz, az anyagköltségként támogatható. Külön számlán szereplő, szállítási költségre/fuvardíjra nem vehető igénybe támogatás.
Több kérdésed is lenne? Nézz szét itt:
Gyakran ismételt kérdések (Magyar Államkincstár)