10 érv a műfenyő mellett

Műfenyő vásárlása: Mik az előnyök? – 10 érv

1.) Időt nyerünk vele!

Talán az első legkézenfekvőbb érv a műfenyő mellett, hogy megspóroljuk vele azt az időt és az energiát, amit a kiválasztás, az autóba szuszakolás, a hazacipelés és a befaragás jelent. Aki műfenyőt díszít, előveszi a kamrából a fát, kihajtogatja az ágait, és már mehet is a díszítés.

2.) Megmentünk egy élő fenyőt

Bár a műfenyő javarészt PVC-ből és PE-ből készül, aki hosszú éveken át használja ugyanazt, minden évben megmenthet egy élő fát – márpedig Magyarországon évente az ország területének 0,0365 százalékán termesztenek erre a célra fenyőt (forrás: KSH).

fenyőfák

3.) Valósághű

A minőségi műfenyők olyan precíz kivitelben készülnek, hogy csak tapintás és alapos vizsgálódás után derül, hogy „hamisítvánnyal” van dolgunk.

4.) Hatalmas a kínálat: 3D-d műfenyők, kevert levelű, tűlevelű és egyéb fajták

Mindegy, hogy az ember melyik fenyőtípushoz vonzódik, a kínálat hatalmas. A 2D-s műfenyők tűlevelei kétdimenziósak, vagyis lapokból állnak (ezek mérete változó). Általában ezek az olcsóbb típusok. A 3D-s műfenyők tűlevelei háromdimenziósak, ezáltal jóval élethűbbek. A tűlevelű a hosszú levelű fenyőket jelöli, míg a kevert típusba mindhárom beletartozik. Ezek dúsak, így dekorációs célokra is tökéletes. Az ágak kialakítása alapján beszélhetünk pántos és beakasztós konstrukcióról. Előbbinél egyszerűen csak ki kell hajtogatni az ágakat, utóbbinál gyűrűkbe kell akasztani őket.
A műfenyők esetében további fontos adat az ágak száma, ami többek között lehet 60, 90, 200, 400, 584, 670 vagy épp 1000. Ez az adat azért sem mellékes, mert az eltérő díszítési szokások más-más ágsűrűséget kívánnak: aki kevesebb díszt használ, válassza a nagyobb ágsűrűséget, aki viszont szereti sok dísszel ellátni a fát, vásároljon kisebb ágsűrűségű fenyőt! Aki nem tudja elképzelni, hogy ez a valóságban mit jelent, nézze meg a barkácsáruházban vagy nagyítson rá az online boltok fotóira!

műfenyő

5.) A gyerekek és a házi kedvencek is biztonságban lesznek 

A kisebb (kb. 60-90 cm) műfenyőket műanyag lábbal értékesítik, míg a magasabb, nehezebb fák esetében már fémláb kell. Ezzel nemcsak stabilabb lesz a fa, de nem hajlik, nem dől meg, illetve a gyerekek és a házi kedvenceink is biztonságban lesznek. Apró, de fontos részlet, hogy a prémium minőségű fák fémlábait műanyaggal látják el, hogy a padlót meg ne karcolja.

6.) Tartós

Aki csak pár alkalommal használja a műfenyőt, választhat átlagos minőségűt, aki azonban hosszú távra tervez, ne sajnálja a pénzt a prémium minőségűre, az akár tíz, húsz éven át is jó szolgálatot tesz.

7.) Megfizethető

A műfenyők kínálata hatalmas, de nagyságrendileg, egy 60 cm-es fát már 5000 forint körül megkaphatunk, míg egy magasabb (például egy 180 cm-es, 700 ágas Nordmann-fenyő) ára is megáll 10 000 forint alatt. Persze a határ a csillagos ég, a kínálatban találunk 60 000 forintosat is.

8.) Kevés helyet foglal

A műfenyő mellett szól, hogy praktikus, ugyanis kevés helyet foglal. Az ünnep elteltével csak össze kell csomagolni és elrejteni jövő karácsonyig.

9.) Nem igényel gondozást

Egy igazi fa gondozást igényel: a gyökérlabdásat öntözni kell, a kivágott fa elhullatott tűleveleit pedig seperni kell.

fehér műfenyő

10.) Több színben, formában kapható

Világoszöld, mélyzöld, fehér, fekete, arany, ezüst, rózsaszín, kék: ma már nincs olyan árnyalat, amit a gyártók ne teljesítenének. A lehetőségek tárháza tényleg végtelen.

Nézze meg videón, hogy "épül fel" egy műfenyő az égősorral!

%%TERMEK_AJANLO_975%%

Kövesse a Praktikert a Facebookon is!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!