Banner

Nagy létrakörkép, avagy mi mindenre jó egy létra?

A létra kétségtelenül egy jól megálmodott tárgy: egyszerűen használható, praktikus, olcsó, ráadásul szinte bármilyen alapanyagból és méretben legyártható. Éppen ezért az építőipari vagy a kerti munkálatok szinte elképzelhetetlenek létra nélkül, ugyanakkor számos termékvariáció létezik már, ami sok esetben nem is hasonlít már annyira létrára, esetleg teljesen más funkciója van. Rövid cikkünkben átnézzük, hogy mi mindenre is jó egy létra!

alumínium létra

Újragondolni, átalakítani, dekorálni

A karácsonyi időszakban több helyen lehetett látni, hogy a karácsonyfa helyett egyszerűen egy létrát öltöztettek ünnepi köntösbe – ez persze csak egyetlen lehetőség. A nyári időszakban, amikor a teraszok vagy erkélyek ismét megtelnek élettel, egy létra tökéletes növénytartó állomássá alakítható. Minden lépcsőfokra virágok vagy fűszernövények, és készen is van a csináld magad növényfal!

Háztartási létra

Segítség a háztartásban

Természetesen legfőbb felhasználási köre a létrának mégiscsak a háztartásban van. Fellépni, elérni, levenni, visszatenni – ilyenkor jól jön a létra. A feladatokat viszont számos kivitellel el lehet végezni, legyen szó teleszkópos alumínium létráról, profi csuklós létráról vagy egy régi festőlétráról.

Új létrát vásárolnál? Olvasd el cikkünket, ahol átnézzük a létratípusok előnyeit és hátrányait!

Egyenes út a padlásra

Mi sem bizonyítja jobban a létra hasznosságát, hogy azoknál a tetőtereknél, amik nincsenek lépcsővel beépítve, ott is létrával lehet szintet lépni. A padláslétra persze egy kicsit más történet: félúton van a hagyományos létra és a lépcső között, csak ha épp nincsen szükség rá, el lehet tüntetni a tetőtérbe.

Stílusos kiegészítő

A fellépők is tulajdonképpen létrák, csak éppen egy kisebb kivitelben. A sok-sok fokból csak 2-3 maradt, némelyik fellépő pedig már annyira átgondolt formatervű lett, hogy egy stílusos lakásban is gond nélkül elfér, mint kisebb asztalka, éjjeliszekrény vagy bármilyen rakodó bútor.

Banner

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!