Fürdőszobaszőnyeg: dekoráció és balesetvédelem egyben

A fürdőszobaszőnyegek nemcsak a fürdő esztétikai értékéhez tesznek hozzá, de a biztonságot is növelik. Csúszásgátlóval kiegészítve teljes a biztonság!

fürdőszobaszőnyeg

Csúszásgátló vagy fürdőszobaszőnyeg? Mi ellen véd?

Aki azt hitte, hogy a fürdőszobaszőnyeg-vásárlás egyszerű műfaj, az nagyobbat nem is tévedhetett volna, hiszen számtalan olyan körülményt kell(ene) figyelembe venni, amire nem biztos, hogy alapesetben gondolnánk. Vásárlás előtt az alábbi tényezőket kell figyelembe venni:

  • van-e padlófűtés a fürdőben
  • mennyire jó a fürdőszoba szellőzése
  • van-e padlóösszefolyó
  • van-e lehetőségünk teregetni (törülközőszárítón, radiátoron)
  • milyen a padló burkolata (csúszós, érdes)
  • mekkora hely áll rendelkezésünkre
  • fontos a fokozott biztonság

Amennyiben ezekkel a paraméterekkel tisztában vagyunk, ki tudjuk választani a megfelelő fürdőszobaszőnyeget. Amennyiben a fürdő fűtése, padlófűtése, szellőztetése kiváló, netán ki tudjuk teríteni a kilépőt, választhatunk vastag, hosszú szálú szőnyeget, ha ezek a körülmények nem teljesülnek, érdemesebb vékonyabb fürdőszobaszőnyeg mellett dönteni.

Ha padlóösszefolyó van a fürdőszobában, szőnyeg helyett választhatunk kisebb modulokból összeépíthető kilépőrácsot, ami készülhet műanyagból vagy fából. Ezt a megoldást javasolják abban az esetben is, ha szabálytalan hely áll rendelkezésünkre.
Amennyiben gyerekek vagy idős emberek használják a fürdőszobaszőnyeget, elsődleges szemponttá válik a biztonság, és olyan terméket kell választani, ami vagy alapból rendelkezik csúszásgátló réteggel, vagy vásároljunk a fürdőszobaszőnyegünk alá csúszásgátlót. Ezzel a megoldással biztosak lehetünk benne, hogy a kádból vagy a tus alól kilépve sem csúszunk el a nedves padlón. A tekercsben megvásárolható, ollóval könnyűszerrel méretre vágható fürdőszobaszőnyegek is tökéletes megoldást biztosítanak ilyen helyzetekben.

Csúszásgátlók a zuhanyzóban, fürdőkádban

Aki a fürdőkádban és a zuhanytálcában sem szeretne megcsúszni, válasszon erre a célra készült csúszásgátlót. Ezzel az egyszerű réteggel elkerülhetővé válnak a legsúlyosabb fürdőszobai balesetek.

Kövesse a Praktikert a Facebookon!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!