Emeletes ágyak, avagy profi helykihasználás

Sok gyerek emeletes ágyról álmodik, ugyanakkor nemcsak a kicsik körében örvend nagy népszerűségnek ez a bútortípus, hiszen tökéletes megoldást jelenthet a kisebb alapterületű szobákban a függőleges helykihasználáshoz. Még akkor is jól járunk vele, ha csak egyvalaki alszik rajta, hiszen íróasztal is elhelyezhető alá. Bemutatjuk a fő emeletes ágy típusokat és hogy miért éri meg őket választani.

Emeleteságy - Praktiker

Miért szeretik a gyerekek az emeletes ágyat?

Képzeljük csak el: emeletes ágy csúszdával – vajon létezik olyan gyerek, aki ne akarna ilyet a szobájába? Az biztos, hogy a hagyományos gyerekágyhoz képest a gyerek emeletes ágy sokkal több izgalmat, játéklehetőséget tartogat magában. Ha egyszemélyes emeletes ágyról beszélünk, akkor a fölső szint lehet a biztonságot nyújtó fészek, de egy hagyományos családi emeletes ágy sem szabhat határt a gyermeki képzeletnek. Talán nem lesz meglepő, de az egyszemélyes emeletes ágy típusában örök kedvencnek számít az íróasztalos emeletes ágy, az alsó szinten még a tanulás is jobban megy!

Emeletes ágy felnőtteknek? 

Ifjúsági bútor vásárlása során az emeletes ágy gyerekszobába ideális választás, de mi a helyzet akkor, ha saját magunknak szeretnénk vásárolni? Az emeletes ágy íróasztallal akár felnőtt háztartásban is indokolt lehet, főleg olyan szobákban, ahol hely szűkében vagyunk. Persze a létrázás kétségkívül körülményes megoldás, éppen ezért találták ki az olyan multifunkcionális emeletes ágyakat, mint a lépcsős emeletes ágy. Ezekben nemcsak különböző tárolók vannak elhelyezve, hanem a dobogószerű feljárónak köszönhetően már inkább galériás ágyra emlékeztetnek, ezzel spórolva meg a létrázást. Ha tehát minden négyzetméter számít, akkor vessünk egy pillantást a modern emeletes ágy palettára, hátha megbújik köztük a tökéletes megoldás!

Emeleteságy Íróasztallal - Praktiker

A legnépszerűbb emeletes ágy típusok és helykihasználás

Vannak olyan esetek, amikor nemcsak az alapterület, hanem a belmagasság sem túl nagy, ilyenkor az alacsony emeletes ágy jól szuperálhat, más szűkösebb esetekben a 3 személyes emeletes ágy lehet a befutó. Persze egy csúszdás emeletes ágy kimeríthetetlen örömforrást jelenthet egy kisgyereknek, de ha a praktikum a fontos, esetleg „ottalvós” bulikra is számítunk, akkor mindenképp gondoljuk végig az emeletes ágy pótággyal vagy kihúzható vendégággyal való felszerelését. Népszerű megoldás még az elforgatott emeletes ágy, ahol tulajdonképpen az alsó ágyrész merőleges pozícióban van a felsőhöz képest, így az alsó részen juthat még hely különféle tárolóknak.

Az emeletes ágy teherbírása és anyaga

A biztonságos emeletes ágy két legfőbb ismérve a masszív alapanyag, illetve a jól megépített szerkezet. Az emeletes ágy gyerekeknek szánt verziói között találhatunk olyat, ami könnyű anyagból készül, esetleg statikailag nem stimmel valami, nyeklik-nyaklik – ezeket jobb, ha kerüljük, hiszen az emeletes ágy nemcsak az alvás, hanem a játék színtere is lesz. Ha ifjúsági emeletes ágy vásárlásában gondolkozunk, akkor fenyő emeletes ágy vagy bükk emeletes ágy kivitelek közül is választhatunk, amik nemcsak strapabíró, nehéz bútorok, de egy színes festékkel, illetve mintás ágyneművel könnyen modern, vidám lakáskiegészítővé is tudjuk varázsolni!

Keresd a bútorok széles választékát a Praktiker áruházaiban!

 

 

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!