Oldal tetejére

Elektromos kandalló őszre

Elektromos kandalló igazi lánghatással, otthonos hangulatot teremtve a nappaliban vagy hálószobában. Ősszel nincs is jobb, mint az elektromos kandalló fénye mellett olvasni, pihenni. Segítünk a választásban és bemutatjuk a legjobb termékeket, designokat!

Közelednek az őszi-téli hónapok, lehűl az időjárás, és így természetes, hogy egyre nagyobb kedvünk lesz az otthonunk békéjében tölteni a szabadidőnket. Nincs harmonikusabb és nyugodtabb érzés annál, amikor odakinn hideg vihar vagy havazás van, mi pedig egy forró teával, kávéval bekuporodhatunk a fotelbe, kanapéra. Az egész hangulat megkoronázása lehet egy kandalló, amely szó szerint hozzájárul az otthon melegéhez. A legtisztább és legkényelmesebb megoldás az elektromos kandalló. Ezek szabályozható fényerejű lángeffektet használnak, tehát tényleges tűz nincs a bútorban. Ma már igen kedvező áron és többfajta típusban érhetők el ezek a lakásunkat díszítő bútorelemek.
De milyen típust válasszunk és milyen szempontokat vegyünk figyelembe a vásárlás során?

falra szerelhető elektromos kandalló

Elektromos kandalló típusai

Falra szerelhető elektromos kandalló

A fali látványkandallók jellemzője, hogy mivel nem túl nehezek, így egészen könnyen felszerelhetők tégla- vagy akár gipszkarton falra is. Nagy előnyük, hogy a használatuk egyszerű és biztonságos. Ott is elhelyezhetők, ahol minden négyzetcentiméterre szükség van, emiatt nagyon közkedvelt kandallótípusnak számítanak. Ma már különféle kivitelű és színű kandallók vannak a piacon, így ízlésünknek és az otthonunk stílusának megfelelően választhatunk. Könnyedén betölthetjük vele a szabad falfelületeket, és segítségével a nappaliban pihenésre, beszélgetésre alkalmas exkluzív és kényelmes sarkot alakíthatunk ki.

Beépíthető elektromos kandalló

A beépíthető kandallók kisebb átalakítást igényelnek a telepítés során, de ha megtehetjük, megéri ez a kis energia- és pénzbefektetés, hiszen az ilyen kandallók igazi látványelemként funkcionálnak, esztétikai szempontból nagyon fel tudják dobni az otthonunkat.

Kapcsolódó termékeink

Vélemények

Tekintsük át, hogy általában milyen szempontok és vélemények miatt választják olvasóink az elektromos kandallót!
Sok otthonnál gyakori, hogy a ház, a lakás paraméterei nem engedik meg a fatüzelésű kandalló beépítését, így praktikusabb az elektromos verzió használata. Ebben az esetben a telepítés nem igényel különösebb építési feladatokat, nincs fúrás-faragás. Az eszközt elektromos áram alá kell helyezni és már használható is, megjelenik a tűz, vagyis annak imitációja. A kandalló szabályozása egy távirányító használatával még kényelmesebbé válik a család számára.

A vélemények szerint nagy előny az, hogy nem kell külön kémény és nem alakul ki eltakarítandó égéstermék, így nem kell bajlódnunk a kandalló tűzterének kitakarításával. Sok időt és fáradságot spórolunk meg azzal is, hogy nem kell törődni a fa beszerzésével, szállításával, darabolásával. Előnye, hogy hangulati szempontból ugyanolyan kellemes hatást érhetünk el vele, mint a hagyományos típusnál.

rozsdamentes elektromos kandalló

Ma már a klasszikustól kezdve a modernen keresztül a rusztikus stílusú kandallókig számos fajtát vásárolhatunk, a hozzájuk kapcsolódó kandallóbetétekkel együtt.

A vásárlók véleménye szerint az egyetlen negatívum a megnövekedett áramfogyasztás. Az elektromossággal való fűtés nem tartozik a legolcsóbb megoldások közé, ezért ha a kevésbé hideg napokon spórolni szeretnénk, használhatjuk csak a dizájnlátványelem funkciót is és kikapcsolhatjuk a fűtést.

Reméljük, meghoztuk a kedvüket egy elektromos kandalló vásárlásához és beépítéséhez! Az átélt otthonos, harmonikus élmény miatt garantáljuk, hogy nem bánja meg, ha beszerez egyet!

Kövesse a Praktikert a Facebookon is!

Hasznos volt ez az oldal?