Csak vele lesz öröm a tanulás: találjuk meg a megfelelő íróasztalt a gyerekszobába!

A hatékony munkavégzés csak abban az esetben lehetséges, ha jól érezzük közben magunkat. A gyerekek sincsenek ezzel másképp, nekik is úgy lesz öröm a tanulás, ha az íróasztaluk kiválasztását és felszerelését gondos választás előzi meg. Ebben nyújtunk most segítséget. 

A gyerekek számára készült  íróasztalok is változatosak, sok esetben a felnőtt íróasztalok kicsinyített másai, de eltérnek anyagban, felszereltségben és árban. 

A gyerek növekedésével páhuzamosan bővül a házi feladatok elvégzéséhez szükséges tárgyak, eszközök száma. Mappa a jegyzetekkel, jegyzettömb, a feladatok elvégzéséhez szükséges tankönyv, valamint a laptop/ asztali számítógép, hogy a diák mindennek utánanézhessen. A munkavégzés csak abban az esetben zavartalan, ha az asztalt, helyhiány miatt, nem kell az éppen aktuális feladatokhoz folyamatosan átrendezni. Egy első osztályos számára az ilyen problémák még nagyon távolinak tűnnek, ám egy jó íróasztal a jövőre nézve már esetükben is egy jó beruházás lehet.

A túl kicsi asztallapot már a kezdet kezdetén felejtsük el. Az egyméteres szélesség idővel kicsi lesz. Ha elegendő hely áll rendelkezésünkre, célszerű egy 120 cm széles íróasztal mellett dönteni. 

A rend, ezáltal a hatékony munkavégzés szempontjából előnyös, ha minden tárgynak kijelölt helye van. Egy jó  íróasztal különböző tárolási helyeket biztosít a papír, a ceruzák, a tollak és az egyéb iskolaszerek számára. Fiókok, gurulókonténerek, nyitott rekeszek teszik lehetővé, hogy a kijelölt helyen minden áttekinthető és könnyen megtalálható legyen.

A legtöbb gyermekíróasztal teljesíti az alábbi feltételeket: van egy asztallapja, amelynek magassága és dőlésszöge tetszés szerint állítható. Mindkét funkció aranyat ér, mert ezáltal biztosítja az egészséges és laza testtartást munka közben. A legjobb íróasztal is csak a megfelelő székkel válik optimális munkahellyé. Az ideális íróasztali székeknek nemcsak az ülésmagassága állítható, hanem a támla is a gyerek méretéhez, magasságához igazítható.

A kiváló alapanyag-minőségnek köszönhetően az asztallapot nem olyan könnyű elkoptatni! Még akkor sem, ha a gyerek szívesen firkálgat az asztallapra filctollal, zsírkrétával vagy színes ceruzával! A felszáradt vízfoltokat, a ceruzanyomokat, a ceruzaforgácsot vagy a ragasztó maradványait egy mosószeres kendő segítségével könnyedén eltüntethetjük.

Az íróasztal alatt elhelyezett polcok, mint például egy kihúzható lap a komputerbillentyűzet vagy a laptop számára, nagyon praktikus megoldásnak számít. Ha van egy polc az iskolatáskának, valamint egy másik, ahol az éppen nem használt dolgok elhelyezhetők és nem kallódnak el, az segítheti a gyermek iskolai kellékeinek praktikus kialakítását. Ezeknél azonban sokkal fontosabb, hogy a gyerek lábainak legyen elég mozgástere, munka közben semmilyen akadályba ne ütközzenek. Tanulás közben gyakran hintáznak, lábaikat kinyújtják, vagy átvetik egymáson.

A legszebb íróasztal is csak akkor válik kellemes munkahellyé, ha ott áll, ahol szívesen tartózkodunk. Legyen könnyen megközelíthető! Biztosítson teret a karok szabad mozgásának, és a papírkosár is legyen egy mozdulattal megcélozható. Biztosítottak legyenek az ideális fényviszonyok és egy olyan környezet, amely segíti a zavartalan koncentrációt. Nem utolsó szempont: álljon rendelkezésre elegendő konnektor az asztali lámpa, a telefontöltő, és a számítógép számára.

A szülők mindig igyekeznek a legjobbat nyújtani gyermekeik számára, és sokat tesznek azért, hogy az iskolás élet megkezdése hibátlan legyen. Sok szeretettel és körültekintéssel választják ki az iskolatáskát, az új íróasztal megfelelő elhelyezése érdekében átrendezik a gyerekszobát és törekednek arra, hogy a gyermekük számára a tanuláshoz legmegfelelőbb légkört alakítsák ki, hogy számára öröm legyen a tanulás.

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!