Banner

Autóponyva: védd meg autód karosszériáját!

Óvd autód karosszériáját autóponyvával, amely akár a jégeső ellen is védelmet nyújt. Válaszd ki webáruházunkban az autója számára megfelelőt.

Mi ellen véd az autóponyva?

Eső, hó, jég, szél, kosz, gallyak, gyanta, sugárzás, állatok: a szabadban parkoló autónk karosszériáját nap, mint nap próbára teszik a különféle fizikai (vagy akár kémiai) behatások, amik miatt értéke hamar romlásnak indul. Egy jól megválasztott autóponyva éppen ezért nemcsak a téli időszakban jó döntés.

autóponyva

Az autóponyvák között különféle típusokat találunk: a legegyszerűbb megoldással mindössze a szélvédőt tudjuk letakarni; a félgarázs megoldással a szélvédőket és az autó ablakait is védjük, míg az autóponyva az egész gépjárművet becsomagolja. Alapanyaga lehet nylon vagy poliészter

Ahány ponyva, annyi rögzítés (gumiszalag, zsinór), választáskor ugyanakkor döntsünk olyan rögzítési megoldás mellett, amiben az időjárás nem tud kárt tenni.

Autóponyva-vásárlás során az alábbi szempontok alapján válasszunk: víztaszító, tükröződő alapanyag, széles hőállósági tartomány (-50 és +70 Celsius fok), mosógépben mosható, nagy szakítószilárdságú anyag, szellőzés a bepárásodás ellen, extra habanyag/habszivacs bélés, garancia és gumírozott sarkok.


Autóponyva mérettáblázat

A megfelelő autóponyva kiválasztása az autó típusától függ, a kínálatban azonban nemcsak az adott kocsi típusára szabott autóponyvákat találjuk meg, egyben univerzális megoldásokat is. Amennyiben az utóbbi variáns mellett tesszük le a voksunkat, előbb nézzük meg a gyártó ajánlását. Könnyen előfordulhat, hogy egy félgarázs megoldás nem fedi le megfelelően például a városi terepjárónkat.

Kövesd a Praktikert a Facebookon!

Banner

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!