Banner

Akril, öntöttvas, acél: a nagy kádkörkép

A mindennapi stressz utáni lazulás helyszíne, a feltöltődés nélkülözhetetlen eszköze egy szép kád, amihez alapos megfontoláson, gondos kiválasztáson és szakszerű beépítésen keresztül vezet az út. A megfelelő fürdőkád kiválasztásában igyekszünk egy átfogó körkép segítségével irányt mutatni.

A kád anyaga alapján

Öntöttvas: Régebben szinte egyeduralkodó volt a békebeli öntöttvas kád, amely akár egy életen át is kiszolgált bennünket. Szinte mindennek ellenállt a maga 100 kg körüli súlyával, csak a cserénél gyűlik meg a mesteremberek dolga, amikor pár emeletet kell lépcsőzniük egy társasházban.

Zománcozott acél: Ennek hátrányait próbálta kiküszöbölni a zománcozott lemezkád, amely a mai napig tartja népszerű pozícióját. Ám ami az előnye, az a hátránya is ennek a fajtának: a zománcozott acéllemez könnyen sérül, nagyon zajos és jelentős hőt von el a fürdővízből. Emellett unalmas lehet a sablonos forma, amivel minden negyedik lakásban találkozhatunk.

Akril: Az akril kádak új dimenziót nyitottak a fürdőkád piacon, számtalan merész formával és megoldással kényeztetnek minket a gyártók. Az akril kiváló forma- és hőtartó, felülete fényes és könnyen tisztítható.

Prémium kategória: Ebben a kategóriában már erősen pénztárcafüggő, hogy mit engedhetünk meg magunknak. A márványkádtól a fából faragottig, az egyéni igényre készült öntött műmárványtól a többnyire hollywoodi filmekben látott üvegkádakig terjed a paletta.

A kád formája szerint

Négyszögletes kádak: A klasszikus forma is lehet szép, tökéletes választás annak, aki nem akar nagy felhajtást, csak egy egyszerű és komfortos kádat. Tökéletesen fognak mutatni a szélén felsorakoztatott fürdőgolyók és egyéb olajak, mécsesek.

Sarokkádak: Sokak nagy álma egy nagyméretű sarokkád, ami nemcsak a felnőttek, de a gyerekek számára is felér egy medencével. Ez ma már nem kell, hogy álom maradjon, hiszen számtalan fajta sarokkád van a piacon, felsorolhatatlan variációban.

Aszimmetrikus kádak: A helytakarékosság és a dizájn szülte meg ezeket a kádakat, amelyek általában a lábrésznél szűkebb, a fejrésznél szélesebb kivitelben készülnek el.  Az aszimmetrikus kádak talán szemet gyönyörködtetőbbek, mint sarokkád társaik, de ez is egy szubjektív műfaj, mindenkinek más lehet a tökéletes fürdőhelyről alkotott véleménye.

Funkciók szerint

Kád és zuhanyfülke egyben: A gyártók gondoltak azokra a családokra is, ahol fürdeni és zuhanyozni is szeretnek az egy háztartásban élők, így némely kád alját teljesen laposan hagyták, hogy kényelmesen lehessen akár állva is zuhanyozni. Ebben az esetben a gyártó által forgalmazott kádparavánt is fel kell szerelnünk, amely növeli a költségeinket, de a kettő az egyben megoldás mindenképpen megfontolandó.

Masszázskádak: Egy pörgős nap után elmerülni egy kád forró vízben, és élvezni a vízsugarak és masszázsfejek áldásos munkáját, leírhatatlan érzés. Mára már nem elérhetetlen egy masszázskád, bár a felsőbb árkategóriát képviseli. A kiválasztásához mindenképpen szakember segítségét ajánljuk, mert sok olyan kérdés merül fel az eladó részéről, amire talán nem is gondoltunk. Lakhely szerinti vízkeménység, vízkiépítés a kádhoz… Semmiképp se válasszunk egyedül, mert például a nem megfelelő vízkeménység miatti meghibásodásért egyetlen gyártó sem vállal garanciát, és bizony az ilyen víz pár hónap alatt tönkre is teheti a masszázskádat.

Banner

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!