5 érv a LED-es izzók mellett

Izzócserénél gyakran szembesülhetünk a kérdéssel, hogy kompakt fénycsövet vagy LED-et válasszunk. A LED-fényforrások még viszonylag újnak számítanak, de megéri mellettük dönteni, elmagyarázzuk, miért!

1. Az ár
Sok múlik azon, hogy milyen minőséget választunk, de általánosságban elmondható, hogy a LED-es fényforrások ára sokat csökkent a megjelenésük óta, így már anyagilag is megéri ezekben gondolkozni.

2. Azonnal teljes fénnyel világít
A kompakt fénycsövek egyik hátránya, hogy sokszor idő kell nekik, amíg bemelegszenek, így nem azonnal világítanak teljes fénnyel. Emiatt nem ideálisak előszobába, lépcsőházba és más olyan helyre, ahol csak rövid ideig kapcsoljuk fel a villanyt. A LED-ek viszont azonnal teljes fénnyel világítanak, így ezekben a helyiségekben is tökéletesen szolgálnak.

3. Hatékony és környezetkímélő
A LED-ek egy kompakt fénycsőhöz képest másfélszer-háromszor hosszabb ideig működnek és feleannyit fogyasztanak. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság vizsgálata azt igazolta, hogy a LED-fényforrások energiafelhasználása a leghatékonyabb. Ráadásul nem kell aggódni, ha összetörnek, mivel nem tartalmaznak higanyt és ólmot, ennek köszönhetően környezetkímélőbbek is. Valamint, mivel ritkábban kell őket cserélni, kevesebb szemetet is termelnek.

4. Nem melegszik
Mivel a LED nem izzik, ezért nem is nevezhető a hagyományos értelemben izzónak, ami által nem melegszik. Ennek köszönhetően sokkal nagyobb szabadságot kapunk a felhasználásánál. Készíthetünk például saját lámpabúrát színes papírból, hogy hangulatfényekkel árasszuk el a szobát, és nem kell tartanunk attól, hogy kigyullad. Ráadásul a tekervényes kompakt fénycsöveknél jobban hasonlít a hagyományos izzókra, így egy klasszikus csillárban jobban használhatók.

5. Hatalmas választék
Ha LED-es fényforrás, akkor nem csak a hagyományos, lámpákba tekerhető változatokban gondolkozhatunk, vehetünk LED-csíkot, LED-panelt vagy lámpatestbe épített LED-et, amelyekkel még otthonosabbá tehetjük a lakásunkat.

Videónkból még több információt tudhatsz meg az izzókról:

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!