Mesés utcai menhelyet kaptak a hajléktalan állatok

A kóbor állatok megsegítésére tervezték meg azokat a házikókat, amik úgy biztosítanak állandó szállást, hogy közben az utcaképbe is beleillenek. 

menhely állatoknak

Latin-Amerikában az állatok 25 százaléka elhanyagolt körülmények között, az utcán él. Alultáplált, szutykos, sok esteben kínzáson átesett állatokról van szó, számuk pedig drámaian nő. Ahogy a legtöbb országban, Ecuadorban is rengetegen próbálnak tenni valamit, hogy az állatok helyzetén javítsanak, világsikerre ugyanakkor csak kevés terv és projekt képes. A natura futura arquitectura által megálmodott utcai menhelyek azonban bejárták a világsajtót, és egy olyan ötletet adtak, aminek kivitelezése nem lehetetlen.

A kis alapterületű, fából készített utcai lak nemcsak az időjárás viszontagságaitól védi meg az állatokat, de vizet és ennivalót el lehet helyezni bennük. Szerkezete, kialakítása és alapanyaga időtállóságról gondoskodik, és az utcaképbe is tökéletesen beleillik - ráadásul méltó, tiszta és szerethető körülményeket biztosít azoknak az állatoknak, akik talán soha nem tapasztalhatták meg, mit jelent a gondoskodás, az otthon melege. 

menhely állatoknak

menhely állatoknak

forrás: designboom

Kövesse a Praktikert a Facebookon!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!