Oldal tetejére
27 termék

Tudta, hogy törzsvásárlóink akár 10%-os kedvezménnyel vásárolhatnak? Szeretne részesülni a kedvezményekben? Regisztráljon vagy jelentkezzen be!

A vízmérték minden olyan háztartásban nélkülözhetetlen szerszám, ahol barkácsolnak, ezermesterkednek, vagy felújítás, esetleg építkezés zajlik. Használata elkerülhetetlen abban az esetben, ha azt szeretnénk elérni, hogy a végeredmény síkban legyen. A vízmértéket másnéven libella műszernek vagy vízszintezőnek is szokták nevezni. A vízszintmérés egyik legrégibb és legelterjedtebb eszköze, használata pofonegyszerű. Ha képet szeretne feltenni a falra, vagy polcot szerel, esetleg szekrényt rak össze, a vízmérték segítséget nyújt az egyenes illesztés kialakításában.

A vízmérték egy praktikus, széles körben elterjedt eszköz, mert használata egyáltalán nem bonyolult, segítségével meg lehet állapítani egy felületről, hogy az vízszintben van-e. Küllemre hasonlít egy hosszított vonalzóra, és annak köszönhetően, hogy centiméter jelölést is tartalmaz, több funkció betöltésére is alkalmas, ezért precíz mérésekhez is hatékonyan lehet alkalmazni. Ha mérőeszközt vásárol, érdemes a minőségi kellékeket előnyben részesíteni, hiszen a nem megfelelő mérési eredmények kihatnak az egész munkafolyamatra.

Milyen szempontokat kell figyelembe venni vízmérték kiválasztásakor? A vízmértékek megbízhatóságát annak a néhány alkatrésznek a minősége és műszaki paraméterei határozzák meg, melyekből áll az eszköz. A működését a felületén található enyhén íves üvegcső garantálja, melyben általában sárga etilalkohol található. A folyadékon kívül egy kis légbuborék jelenti az eszköz lelkét, a két végét gondos hegesztéssel zárják le és valamilyen ütésálló anyagból készült végdugó védi az ütődésektől. Három fő alkatrészből áll az eszköz. Ezek egyike a libella, melyben elhelyezkedik a folyadék és a buborék. Ez a vízmérték leglényegesebb eleme.A másik a profil, mely a stabilitásért és ellenállóságért felel. A végdugó pedig az ütéscsillapítás és a hosszú élettartam záloga.

Onnan lehet tudni, hogy kiváló minőségű az eszköz, ha a libella normál és fordított helyzetben is pontos szintezést garantál, a benne lévő folyadék állandó buborékméretet és mozgást produkál szélsőséges hőmérséklet mellett is. A profil esetében érdemes minél nagyobb súlyú terméket keresni, hiszen ez fogja meghatározni a stabilitást, valamint a használat és a szállítás közbeni ellenállóságot. Érdemes műanyag vagy gumi végű mérőeszközt vásárolni, hiszen a végdugó felel az eszköz épségéért, ezáltal az élettartamáért is.

A használata nagyon egyszerű, a légbuborék aktuális helyzetét kell mindig alapul venni. Ha teljesen vízszintes helyen van, akkor a buborék az üvegcsőben középen, a két jelzés között fog elhelyezkedni. Kőműves, ács, burkoló, gépipari, földmérő és szerelő munkákhoz elengedhetetlen kellék, de otthon a garázsban, vagy a barkácsműhelyben is hasznát lehet venni. Építéshez, felújításhoz nélkülözhetetlen.

 • Applikáció

  Töltse le mobil applikációnkat, vásároljon könnyen és gyorsan bárhonnan.
 • Számlakártya

  Használatával gyorsan és egyszerűen igényelhet áfás számlát.
 • Országos szállítás

  Gyors és biztonságos. Termék kiszállítás az ország bármely területére.
 • Áruházi átvétel

  Az Ön által kiválasztott áruházunkban személyesen átveheti megrendelését.
 • E-számla

  Töltse le elektronikus számláját gyorsan és egyszerűen.
 • Törzsvásárló

  Használja ki Ön is a Praktiker Plusz Törzsvásárlói Programunk előnyeit!
 • Fogyasztóbarát

  Fogyasztói jogról közérthetően. Rajzos tájékoztató az Ön jogairól!
Lehullottak az árak!