Oldal tetejére

Ruhaszárító: piackörkép

Ruhaszárító típusok, árak és funkciók részletes összehasonlítása a Praktiker ötletekben! Kerti ruhaszárítók, állványok, fregolik, helytakarékos balkonszárítók és modern megoldások. Segítünk a választásban!

Fregoli ruhaszárítók

A mosás és teregetés, illetve a ruhaszárítás a mindennapok része, olyan heti teendő, amit kényelmessé tehetünk praktikus háztartási eszközökkel. A ruhaszárító kiválasztása során szembesülhetünk azzal, hogy a piacon nagyon sokféle termék van jelen. Cikkünkkel a kiválasztásban szeretnénk néhány ötletet és szempontot mutatni.

A hagyományos ruhaszárító állványokat mindenki ismeri. X vagy U alakú támasztólábbal rendelkeznek, lehetnek kétszárnyú kialakításúak vagy három-, illetve négyszintes torony alakúak. Az otthonunk mérete és az ízlésünk határozza meg, hogy melyiket válasszuk. Nagy előnyük, hogy összecsukhatók, tehát használaton kívül könnyen elrejthetjük őket. De ezeken túl más ruhaszárítótípusok is léteznek, attól függően, hogy a kertet, a teraszt, a fürdőszobát vagy a lakás mely pontját választjuk a ruhák szárítása céljából.

Prémium kerti ruhaszárítók

Ezek olyan, általában alumíniumból készült, három- vagy négyágú szárítók, amelyeket a száruknál fogva a földbe kell szúrni. Jó idő esetén nagy előnyt jelent, hogy a friss levegőn a ruhák gyorsabban megszáradnak, ráadásul nem kell a lakásban kerülgetni az állványt. Kialakításuk miatt sok textília elfér rajtuk, a kertben pedig nem kell helytakarékossági szempontokat figyelembe venni.

Kerti ruhaszárítók

Helytakarékos fali ruhaszárítók

A fentiekkel szemben előfordulhat, hogy nincs kertünk, vagy rossz az időjárás, így arra kényszerülünk, hogy a lakásban találjunk egy viszonylag kevésbé forgalmas pontot, ahová a ruháinkat fellógathatjuk. A fali ruhaszárító egy optimális megoldás erre. A műanyag kötéltartó állványt felfúrhatjuk a fürdőszobába, egy fix helyre. Előnye, hogy ha jó helyet választunk neki, nem kell kerülgetni, jól illeszkedhet a többi háztartási eszköz vagy bútor közé. Ha otthonunk egy szellősebb részére helyezzük el, akkor gyorsabb a száradási idő is.

Fregoli ruhaszárító

A fali ruhaszárítók egy fejlettebb fajtája a fregoli. Nagyon praktikus szerkezete van: a mennyezetre kell felerősíteni, teregetéskor lejjebb lehet engedni a köteleket, amire felhelyezhetjük a ruhákat. A pakolás után pedig könnyen fel lehet emelni a szoba egy magasabb részére a szerkezetet, így egyáltalán nincs útban. Ma már olyan modern megoldásokkal, görgőkkel készítik el a fregolikat, hogy bármelyik háziasszony könnyen kezelheti, erőnlététől és fittségétől függetlenül. Ha a fürdőszobába helyezzük el a fregolit, akkor nem kell magunkkal cipelni a vizes ruhákat a szárítóig, hanem egyből a mosógépből teregethetünk. Ezáltal rengeteg időt és fáradtságot takaríthatunk meg, és egyszerűsödik a háztartási munkánk.

Balkonszárítók

A balkonszárítók nagy előnye, hogy mobilak, felrögzíthetjük a teraszon található korlátra, de akár a nappaliban található radiátor is elbírja. Levehető, tehát szintén helytakarékos megoldást jelenthet, ha kicsi a lakásunk vagy a teraszunk. Keskenyebb vagy hosszabb verziója is kapható a boltokban, van csak három kötéllel ellátott típusa vagy szélesebb fajtája is.

Kapcsolódó termékeinkReméljük, cikkünk segített átgondolni, hogy milyen lehetőségeik vannak a ruhaszárítás terén és megtalálják az önök számára legpraktikusabb megoldást!

Kövesse a Praktikert a Facebookon is!

Hasznos volt ez az oldal?