Oldal tetejére
101 termék

Tudta, hogy törzsvásárlóink akár 10%-os kedvezménnyel vásárolhatnak? Szeretne részesülni a kedvezményekben? Regisztráljon vagy jelentkezzen be!

A burkolás egy igen nagy gondosságot, és átható tapasztalatot igénylő folyamat, mely során a leggyakoribb nehézséget minden bizonyossággal az élek és sarkok dekoratív lezárása okozza. Pár évvel ezelőtt ez még nagyobb falatnak bizonyult, ám mára mondhatni a legelterjedtebb megoldás lett a csempe élvédő használata a bökkenők kiküszöbölésére. A mai modern építészetben a burkolatot már az élvédő emeli a tökéletes és esztétikus szintre. 

A csempe élvédő felrakása a csempék, járólapok látszó éleinek, illetve sarkokban való találkozásuknál használják. Nem is gondolnánk, a csempe élvédő mennyi apró részletnél emelheti még magasabb fokúra otthonunk esztétikumát: épített zuhanyfülkénél, kádnál, fürdőszobafali csempézésnél, lépcső kialakításánál, járólapok festetlen éleinek eltakarásánál, de még konyhapultnál is találkozhatunk ezzel az apró, de annál fontosabb kiegészítő elemmel. Élvédő használata csempéhez akkor is kiváló döntés, ha nincs kedvünk, türelmünk, eszközünk a járólapok 45 fokban történő összecsiszolásához.

Élvédő profil vásárlásakor az egyik legfontosabb szerepet a méret (vastagság) játsza, ugyanis akkor kapunk igazán ízléses végeredményt, ha az élvédő láthatóan ugyanolyan vastag, mint a csempénk, így a két anyag egymáshoz való illeszkedése kifinomult látványt fog a szemünk elé tárni. Formájukat tekintve találkozhatunk szögletes vagy íves csempe élvédőkkel is, itt azt kell figyelembe venni, hogy pozitív (kiálló) vagy negatív sarokhoz keresünk élvédőt. Az íves változatot szokták ajánlani a külső (pozitív) sarokélek takarására.

Anyagát tekintve a csempe élvédő lehet fém és műanyag, ennek kiválasztásakor az otthonunk stílusa igencsak mérvadó lehet. Ha letettük a voksunkat egyik vagy másik mellett, következő lépésként jöhet a szín meghatározása, melyhez a javaslatunk, hogy a fuga színével megegyező, vagy ahhoz illeszkedő színű profil mellett döntsünk a teljes harmónia jegyében. 

A lakásépítés és -felújítás éllovasaként széles választékot nyújtunk csempe élvédők kategóriájában is. Nézzen szét webáruházunk kínálatában, és tegye velünk szemet gyönyörködtetővé otthonának minden kis apró zegét-zugát!