Oldal tetejére

Oszlopventilátor, a biztonságos levegőkeringető megoldás

Oszlopventilátor a megoldás, ha otthonába biztonságos, kényelmes és hatékony megoldást keres a hőség elviselésére. Segítünk oszlopventilátort választani. - Praktiker ötletek 

oszlopventilátor

A nyári időszak során kellemetlen pillanatokat okozhat a rekkenő hőség, a fülledt levegőjű lakás. Sajnos nem mindenki engedheti meg magának, hogy komplett klímaberendezést szereljen otthonába. Sokan környezetvédelmi vagy esztétikai szempontok miatt nem szerelik be az elektromos hűtőberendezéseknek ezt a típusát. Nekik a ventilátorokat ajánljuk, hiszen ezek valóban költséghatékony megoldást jelenthetnek a nyári forróságban.

Oszlopventilátor – biztonságos készülék

A ventilátorok piaca igen széles. Leginkább a rendelkezésre álló hely, illetve a külcsín befolyásolja a vásárlásokat. Találunk a boltokban kényelmesen hordozható padlóventilátorokat, nagy teljesítményű, praktikus álló-, párásító, illetve elegáns mennyezeti ventilátorokat. Ha kisgyerekes háztartásunk van, akkor érdemes néhány biztonsági tényezőt is figyelembe vennünk. Bár a hagyományos hűtőberendezéseknél is minden esetben rács védi a levegőkeringető lapátokat, azért ne becsüljük alá csemetéink kreativitását, amikor a rosszalkodásról van szó. A fém- vagy műanyag rácsok közé gyermekünk könnyen beteheti a műanyag játékait, ceruzáit, esetleg az ujjait. Emiatt a legbiztonságosabb megoldásként az oszlopventilátort ajánljuk, ami ugyanolyan hatékonysággal hűt, de kialakítási sajátosságai a balesetek előfordulási esélyét nagyjából a nullára csökkenti.

Az oszlopventilátor működése

Az oszlop- vagy más néven toronyventilátor működése kismértékben eltér a hagyományos ventilátorokétól. Nem található bennük rotorlapátos szerkezet, a hűtés mechanizmusát egy ún. tangencionális ventilátorgépezet határozza meg. Ez tulajdonképpen egy önmaga körül forgó lamellaszerkezet, amelynek segítségével a ventilátor lehűlt levegőt áraszt önmagából. Forgásával, oszcilláló mozgásával az egész légteret képes átfogni. Nagy előnye, hogy nem képez kellemetlen huzatot, az erős szélmozgástól nem fájdul meg a fejünk. Különböző légáramlási üzemmódokat tudunk beállítani, erősebbet, csendesebbet stb.

Az oszlopventilátor funkciói

Az üzletekben már sok extra funkcióval ellátott terméket is találhatunk. Igazi trendi, high tech ventilátorokra is bukkanhatunk, amelyek számtalan luxusigényt kielégítenek. A vevők nagyon szeretik az időzítős ventilátorokat, ez praktikus az esti használatnál, amikor éjszakára már lekapcsolnánk a berendezést, és nem szeretnénk elaludni a gép leállítása előtt. Egyes verzióknál 360 fokos oszcillálást is be lehet állítani, így a ventilátor felső része körbeforog, és az egész szobát képes átszellőztetni. Csendes, szinte néma üzemmódba lehet helyezni őket, így nem zavarják a munkát vagy a pihenést, de a hatékonyságuk, teljesítményük megmarad. Általában 2 vagy 3 sebességfokozat közül tudunk választani.

Kövesse a Praktikert a Facebookon!

Hasznos volt ez az oldal?

 • Applikáció

  Töltse le mobil applikációnkat, vásároljon könnyen és gyorsan bárhonnan.
 • Számlakártya

  Használatával gyorsan és egyszerűen igényelhet áfás számlát.
 • Országos szállítás

  Gyors és biztonságos. Termék kiszállítás az ország bármely területére.
 • Áruházi átvétel

  Az Ön által kiválasztott áruházunkban személyesen átveheti megrendelését.
 • E-számla

  Töltse le elektronikus számláját gyorsan és egyszerűen.
 • Törzsvásárló

  Használja ki Ön is a Praktiker Plusz Törzsvásárlói Programunk előnyeit!
 • Fogyasztóbarát

  Fogyasztói jogról közérthetően. Rajzos tájékoztató az Ön jogairól!