Oldal tetejére

Olcsó megoldások konyhapultra: laminált és csempe

A konyha a lakásfelújítás egyik legdrágább része, ha új gépeket is veszünk, nagyon hamar elérhetjük az egymillió forintos költségvetést. Ezért érthető, hogy igyekszünk visszafogni a kiadásokat, és erre kiváló terep a konyhapult.

Egy-egy drágább, modern konyhapult ára akár a teljes konyhabútor árát is elérheti, de szerencsére ezek helyett többféle olcsóbb megoldást választhatunk.

Laminált konyhapult: változatos és strapabíró
A legkézenfekvőbb a laminált konyhapult, amely rengeteg színváltozatban kapható, változatos mintákkal, és viszonylag jól bírja a konyhai strapát. Forrót edényt nem tehetünk rá, és kenyeret sem ajánlatos szeletelni rajta, de ha ezt betartjuk, egészen hosszú életű munkapultunk lehet.

Könnyen tisztítható, és ha nem akarunk sokat törölgetni, akkor érdemes nem fehéret, vagy ahhoz közeli árnyalatot választani. Ha a laminált pult megsérül, akkor javítani sajnos nem lehet, csak cserélni. Addigra viszont összegyűjthetjük a pénzt egy komolyabb anyagból készülő, elegánsabb pultra.

Csempézett pult: a tepsit is rátehetjük
A laminált pult nem az egyetlen olcsó megoldás, a másik lehetőség a csempézés, amire kevesebben gondolnak, pedig ennek is megvannak az előnyei. A laminált felülettel szemben a csempe jól bírja a hőt, és késsel sem tehetünk benne kárt, arra viszont érdemes odafigyelni, hogy nehéz edényeket és tárgyakat ne ejtsünk rá, mert elpattanhat.

A csempézett pulttól sokan azért idegenkednek, mert attól tartanak, hogy nehéz lesz a fugákat tisztán tartani. Ezt kétféleképpen előzhetjük meg: egyrészt ne válasszunk fehér fugát, másrészt bármennyire szép is a mozaikcsempe, keressünk minél nagyobb méretűt. Már 60 centis és ennél nagyobb darabok között is válogathatunk. Mint minden csempézésnél, itt is érdemes tartalékot vásárolni, hogy ha egy-egy darab cserére szorulna, akkor legyen kéznél ugyanabból a fajtából. Bár a csempézett konyhapultról sokaknak a mediterrán stílus ugrik be, nagyon jól mutat vidékies vagy skandináv stílusú konyhákban is.

Hasznos volt ez az oldal?

 • Kérdése van?

  Ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére!
 • Országos szállítás

  Gyors és biztonságos. Termék kiszállítás az ország bármely területére.
 • Áruházi átvétel

  Az Ön által kiválasztott áruházunkban személyesen átveheti megrendelését.
 • E-számla

  Töltse le elektronikus számláját gyorsan és egyszerűen.
 • Törzsvásárló

  Használja ki Ön is a Praktiker Plusz Törzsvásárlói Programunk előnyeit!
 • Fogyasztóbarát

  Fogyasztói jogról közérthetően. Rajzos tájékoztató az Ön jogairól!
 • Szakemberkereső

  Találja meg az Önnek megfelelő szakembert a fix24.hu segítségével