Műrattan kerti bútorok

Műrattan kerti bútor vásárlása előtti tanácsok – Hogyan válasszuk rattan, műrattan, rattan hatású kerti bútort? – Praktiker-ötletek

műrattan kerti bútor

Műrattan: a praktikus és tartós választás

A kerti bútorok piacán ma már egyre nagyobb számban találni olyan termékeket, amik nemcsak megfizethetők, de minőségi alapanyagokból készülnek, így nem csupán egy-két nyár erejéig, de hosszú éveken át kitartanak. Ezek közé tartozik a műrattan alapanyagú kerti bútor, ami az ellenálló rotángpálma hű utánzata.
A polirattan tökéletes alternatívát jelent a rattan mellett, hiszen időjárásbiztos, strapabíró, megfizethető – és szemben az eredeti rattannal –, a tisztításon túl nem igényel rendszeres ápolást, felületkezelést. Természetesen a műrattan bútorok is „meghálálják”, ha védett, száraz helyen tárolják őket, de akkor sem lesz semmi bajuk, ha kint felejtjük őket a kertben, hiszen az újonnan kifejlesztett polirattan nemcsak a nedvességnek, a hőmérsékleti ingadozásnak, de az UV sugárzásnak, a savas esőnek is ellenáll.

Az időtállóságon túl a műrattan bútor mellett szól, hogy alapanyagának köszönhetően nagyon könnyű, de a szerkezete miatt kimondottan ellenálló – vagyis amellett, hogy könnyen mozgatható, nagy terhelést bír, de nem deformálódik.

A polirattan mellett szól az esztétika is, hiszen a pálmavesszőt imitáló fonás elegáns, stílusos, és míg az eredeti kivitelnél rendszeres ápolást igényel ennek megőrzése, a műrattan nem fakul és nem is törik.

műrattan kerti bútor

Kertberendezés okosan 

Senki ne lepődjön meg azon, ha a kerti bútor ára olykor borsosabb, mint egy beltéri bútoré. Ennek oka, hogy kültéren komolyabb fizikai behatások érik a bútort, mint bent, így olyan minőségi alapanyagokra és megoldásokra van szükség, amik valóban ellenállóvá teszik. Aki a műrattan kerti bútor mellett teszi le a voksát, a vásárlás során az alábbi szempontokat mindenképp tartsa szem előtt:

  • a bútor váza rozsdabiztos anyagból készüljön (pl. alumínium), legyen stabil, ellenálló
  • a bútorhoz tartozó kiegészítők (párnák, huzatok) vízhatlanok legyenek
  • vásárlás előtt próbáljuk ki a terméket
  • ellenőrizzük, hogy a kiválasztott termék minőség-ellenőrzése, tesztelése mit takar (kerti bútor esetén fontos szempontok: terhelésvizsgálat, szakítópróba, UV-teszt, himbálásos vizsgálat...)
  • a minőségről árulkodik a garancia hossza: a minőségi termékekre több év garanciát biztosítanak, míg a gyengébb minőségű termékeknél a kötelezően előírt legkevesebb, vagyis 12 hónapot garantálnak
  • az utólagos alkatrészellátás biztosított legyen
  • ellenőrizzük a gyártót, győződjünk meg róla, hogy a pénzünkért nem olcsó másolatot kapunk!

Kövesse a Praktikert a Facebookon!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!