Hogyan szabaduljunk meg a hangyáktól?

A konyhánkban gyakran fordulnak meg vendégek, de nem minden látogatót fogadunk örömmel. Ha például hangyák szemezgetnek a pulton maradt morzsákból, akkor így vagy úgy, de ki kell tessékelnünk a hívatlan látogatókat.

Amikor hangyák lepik el a lakásunkat, először érdemes megfigyelni, honnan jönnek és hová tartanak. Ha a célpontjuk a konyhában vagy a kamrában, étkezőben található ételmaradék, akkor először ezeket érdemes eltakarítani, majd a lakásba beszabadult hangyasereget felporszívózni.

Ezután nézzük meg azt is, hol hatolnak be a lakásba, és tömjük be a bejáratként szolgáló repedéseket. Erre tökéletes anyag a szilikon, amely többféle színben kapható, így nem fog elütni a felülettől, amire használjuk. Ezt a lépést valószínűleg többször is meg kell majd ismételnünk, mivel a hangyák újabb és újabb járatokat találhatnak maguknak.

Próbálkozhatunk még különböző vegyszermentes házi módszerekkel, a hangyák például nem szeretik az ecetet, de vannak, akik a fokhagymára, a levendulára és más erős illatú természetes anyagokra esküsznek, mint a fahéj vagy a menta. Szintén bevethető a háztartásban ezerféle célra használatos szódabikarbóna porcukorral keverve.

Ha ezekkel a vegyszermentes módszerekkel sem jártunk sikerrel, akkor jöhetnek a különböző, boltban kapható hangyairtó szerek. Vehetünk rovarirtó aeroszolt, amely az emberre teljesen ártalmatlan, de a vele befújt helyekről hosszú időre elűzi a hangyákat. Az igazán hatásos hangyairtó eszköz a csalétek, amely magához csalogatja a rovarokat, akik az irtószert magukkal viszik a bolyba, így a királynőt is megmérgezik. Ha netán minden házi módszerrel kudarcot vallanánk, akkor nincs más hátra, mint hogy profi rovarirtókat hívjunk.

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!