Banner

Hintaágy házilag

7 varázslatos kerti hintaágy ötlet az otthonunkba. Ezekkel a kiegészítőkkel tegye szebbé. - Praktiker ötletek

Hintaágy

Akinek kertje, tágas erkélye vagy épp vízparti nyaralója van, szinte biztos, hogy beszerez oda egy olyan kerti bútort, aminek a legtöbb ember ellállni nem tud. Ez a darab a hintaágy, amiben ülni, feküdni azért különleges élmény, mert a ringatás élményével ajándékoz meg. Aki most tervez hintaágyat készíteni, annak hoztunk néhány inspirációs ötletet. 

Hintaágy házilag

hintaágy házilag

Az egyik legkézenfekvőbb megoldás, ha az ember vásárol vagy maga épít egy könnyűszerkezetes kanapét, és erős kötél/lánc, illetve szemes csavar és dűbelek segítségével rögzíti azt. 

Aki maga szeretné elkészíteni a hintaágyat, a fenti videóban megnézheti a legfontosabb lépéseket. 

hintaágy házilag

Ahogy a videóból is kiderül, a hintaágy építésénél nagyon fontos a precizitás és az erős, stabil alapanyagok használata. Ne spóroljunk a csavarokon, a kötél és a lánc minőségén, fontos, hogy olyan biztonságos ágyat készítsünk, ami nem szakad le, nem eshet rá senkire.  

hintaágy házilag

Ha elkészültünk a hintaágy szerkezetével, kezelnünk kell a felületet, hogy az ne csak szálkamentes legyen, de a sarkai és a szélei is egyenletesek legyenek. Aki olyan hintaágyat tervez, amit egész évben a kertben hagy, olyan festékekkel, lazúrokkal kezelje a felületet, amin nem fog ki az időjárás. 

hintaágy házilag

A kész hintát megannyi extra kiegészítővel dobhatjuk fel: varrhatunk rá párnákat, készíthetünk matracot; a kötelet, láncot betekerhetjük vászonnal, művirágokkal - de készíthetünk hozzá árnyékolót is. 

hintaágy házilag

Aki első lépésben hintaágy helyett inkább annak kistestvérét készítené el, annak nem lesz másra szüksége, mint deszkákra, kötélre, és fémkarikára, amin a kötelet át tudja fűzni. 

hintaszék házilag

Lécek helyett természetesen dolgozhatunk textillel is, ami legtöbbször akkor indokolt, ha a teherohordó váz nem bírná a nagy terhelést. 

Kövesse a Praktikert a Facebookon!

Banner

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!