Gőztisztító - tippek a hatékony használathoz

A különféle gőztisztítók egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, amiben tulajdonképp nincs is semmi meglepő, hiszen a segítségükkel akár vegyszermentesen is tisztává varázsolhatja bárki az otthonát. De nemcsak ez legnagyobb előnye, hiszen nehezen hozzáférhető helyeken is éppúgy használható, nagyobb összefüggő felületeken, például laminált padlón. Következzenek a részletek! 

Gőztisztító - Praktiker

Mire jó egy gőztisztító?

Az első és alapvető kérdés, amire röviden az a válasz, hogy szinte minden takarításra jó. Gőzölős vasalóval valószínűleg már mindenki találkozott, ezért annyira nem is nehéz talán elképzelni a gőztisztító vagy éppen a gőzporszívó működési elvét. A lényeg tulajdonképpen annyi, hogy a forró gőz segítségével takaríthatjuk le a különböző felületeket, legyen szó ablaküvegről, padlóról, csempéről, páraelszívóról, főzőlapról vagy éppen bármilyen műanyagról.

Legnagyobb előnye a gőztisztító gépeknek és gőztisztító porszívóknak, hogy egyfelől vegyszermentesen is tökéletesen működnek, valamint olyan helyekre is beférkőzhetnek, ahová még rongyokkal vagy kefékkel sem érnénk el, pláne nem hagyományos porszívóval vagy felmosóval. Számos kiegészítő, különböző tisztítófej és fúvóka is kapható a gőztisztító mellé, melyekkel garantáltan hozzáférhetünk ezekhez a trükkös helyekhez is.

Mi alapján válasszunk?

Ha egy kisebb gőztisztítóval szeretnénk megkönnyíteni a háztartási munkákat, akkor a Kärcher kézi gőztisztítója ideális megoldás, hiszen kompakt, egyszerűen mozdítható gépről van szó, ami akár autóhoz is használható.

Természetesen van olyan variáció is, ami gőzölős porszívó és felmosó is egyben, ez akár nagyobb felületek megtisztítására is alkalmas, gyakorlatilag egy gőzölős felmosóról beszélünk, ami a legmakacsabb szennyezéseket, ráadásul a háztartásban előforduló baktériumok 99,99%-át is eltávolítja.

Mielőtt pedig bárki vásárlásra adja a fejét, azt eláruljuk még, hogy csakúgy, mint a gőzölős vasalónál, használat közben itt is megfontolt mozdulatokkal lehet csak tökéletes végeredményt elérni. Legyen szó ipari gőztisztítóról vagy kisebb száraz gőztisztító gépről, a tökéletes tisztaság garantált, csak rá kell érezni!

Kézi gőztisztító gép

A kézi gőztisztító gép a legkisebb, kompakt kivitel, víztartály kapacitása kicsinek mondható. Ebből is következik, hogy nem alkalmas nagyobb felületek folyamatos takarítására, inkább eseti jelleggel használhatjuk. Ha két nagytakarítás között szeretnénk a mikroszálas kendőt kicsit pihentetni, akkor egy ilyen kézi gőztisztítónak garantáltan hasznát vehetjük – nemcsak alapos tisztításnál, hanem gyors takarításnál is.

Gőzporszívó

Gőzporszívók, avagy gőztisztító és porszívó egyben

A gőzporszívók kombinálják a hétköznapi háztartásokban is előforduló porszívók és a gőztisztítók legjobb tulajdonságait, felszívják a földről a port és a morzsákat, feltörlik a padlót, egyúttal pedig megszárítják a korábban megtisztított felületet. Így tulajdonképpen egyetlen eszközzel többet vásárolhatunk: elektromos seprű, porszívó, gőzölő és felmosó! A különböző alkatrészeknek köszönhetően olyan helyekre vagy felületekre is jók, amiket csak több eszközzel vagy vegyszerrel tudnánk megtisztítani.

Gőzfelmosó gép

De mi az a gőzfelmosó?

A gőzfelmosó vagy gőzölős felmosó eszközeit külön a felmosás folyamatára specializálták. Olyan tisztítófejekkel és anyagokkal, amik bármilyen felületen alkalmazhatóak. Például az ablaktisztításra fejlesztett alkatrészek mikroszálas anyagból készülnek, ami nemcsak nedvszívó, de csíkmentes ragyogást eredményez!

A gőztisztító használata lépésről lépésre

A gőztisztító gép használata egyáltalán nem bonyolult, de van pár lépés, ami különbözhet a hagyományos porszívóknál megszokott folyamattól.

  • Először is kapcsoljuk be, és várjunk, amíg használatra kész lesz!
  • A felfűtési idő után – ami általában 10 másodperc és 30 másodperc közé tehető – válasszuk ki a megfelelő tisztítófejet!
  • Attól függően, hogy milyen termék áll rendelkezésünkre, állítsuk be a kívánt funkciót: porszívózás, gőztisztítás vagy felmosás!
  • Abban az esetben, ha a víztartály kiürült, töltsük újra, és folytathatjuk is a munkát!

Nézz körül a Praktiker kínálatában, hogy milyen eszközökkel tudod megkönnyíteni és gyorsabbá tenni a takarítást!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!