Csináld magad: Naptükör

A sok eső után nagyon várjuk a kiadós napsütést. Vendégbloggerünknek, Brandt Diának ez adta az ötletet, hogy egy olyan Napot készítsen, ami sosem bújik el. 

Nagyon sablonos lenne, ha egy csináld magad ötletet is a nem megszokott májusi időjárással vezetnék fel, de mit tegyek, ha a sok eső után már annyira vágyom egy kis napsütésre? Tudom, ne panaszkodjak, hanem élvezzem az életet és pont. Megfogadva ezt a tanácsot készítettem magamnak egy belső napot, akarom mondani egy beltéri napot. Amikor rá esik a tekintetem, mindig ragyog és igen, jobb kedvem is lesz tőle! 

Naptükör

Amire szükségünk lesz:

Naptükör

Nézzük a lépéseket

A projekt egy szétszedéssel indul; szereljük szét a fürdőszobai tükrünket, hiszen csak a tükörlapokra lesz szükségünk. Ha a keret rajta marad, nem gond, de a talpát mindenképpen szedjük le.

Utána tegyük a kemény, parafa tányéralátétre a tükröt és rajzoljuk körbe, majd vágjuk ki dekopírfűrész segítségével a kört. Ez lesz a kész tükör hátoldala. 

Naptükör

Egy vonalzó segítségével jelöljük meg a tükörlap hátoldalán a középpontot, és onnan kiindulva osszuk 2 egyenlő részre a körlapot. Egy körző segítségével mérjük fel a sugár méretét a kör ívére a középvonal és a körív metszéspontjából kiindulva. Így 6, egymástól egyforma távolságra lévő pontot kell kapnunk. 

Naptükör

Naptükör

Erre az előző, kicsit bonyolultnak hangzó geometriai feladatra azért van szükségünk, hogy a pálcák felragasztásánál tudjuk tartani a középpontot és a 6 cikkelybe kb. egyenlő mennyiségű saslikpálca kerüljön majd. Így elkerülhetjük, hogy egy-egy helyen több vagy épp kevesebb pálca legyen.

Ragasztópisztoly segítségével kezdjük el felragasztani a pálcákat úgy, hogy a hegyes végük mindig a kör középpontja felé mutasson. Haladjunk cikkelyről, cikkelyre.

Naptükör

Naptükör

A ragasztás után jöhet a festés! Néhány tanácsot érdemes megfogadni: alaposan rázzuk fel a flakont! A kezünkkel apró legyező mozdulatokkal fessünk, vékonyan és sávosan. Kerüljük a pontszerű, egyszerre nagy erővel történő festést, és ne ijedjünk meg attól, ha esetleg 3-4 vékony réteget kell felvinnünk! A tökéletes fedés érdekében, inkább sok vékony, mint egy vastag réteget fessünk. 

Naptükör

Érdemes elölről és hátulról is lefesteni a saslik pálcákat. Amikor elölről festjük, akkor takarjuk le a tükör felületetét, nehogy festékes legyen!

A festék száradása után, ragasszuk fel a tányéralátétből kivágott hátlapot úgy, hogy a parafa rész legyen a pálcák felé. 

Naptükör

Végül ragasszuk fel a képakasztót a tükör hátlapjára! 

Naptükör

Tegyük ki a falra és gyönyörködjük a nap ragyogásában, még a legsötétebb, legviharosabb napokon is!

Kövesd a Praktikert a Facebookon!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!