Banner

Betonfesték: védelem a betonfelületeknek

Betonfesték: mert a betonszerkezeteknek is jár a védelem. Alakítsa ki betonpadlójának, szerkezetei elemeinek exkluzív megjelenését és egyúttal védelmét is! – Praktiker ötletek

betonfesték

Miért használjon betonfestéket?

A beton az egyik leggyakrabban használt építőanyag, ami időtállóságának, ellenállóságának és könnyű felhasználhatóságának köszönheti népszerűségét. Bár közkedvelt, a beton átfestésére csak kevesen gondolnak, pedig a betonfelület védelme legalább annyira fontos, mint minden más felületé.

A homlokzat, a kerítés, a lépcső, a támfalak, a padló vagy azok betonelemei sokkal tovább kitartanak, ha alapozzuk és festjük őket, a betonfestéknek köszönhetően ugyanis nem tudja kikezdeni az időjárás (fagy, hőség) a piszok, a levegőben található szén-dioxid, illetve a korróziót okozó vegyi anyagok. A a festék véd a nedvességgel kéz a kézben járó penész, gomba, moha, alga és zuzmó ellen is. További nem mellékes körülmény, hogy a festett felület könnyebben tisztítható és esztétikus is.

Ápol és eltakar: A betonfesték

Mindegy, a beton melyik fajtájával van dolgunk, a betonfesték kiválóan működik, a festékbevonat ugyanis növeli a felület vízhatlanságát és hézagmentességét. Mivel a kínálatban számtalan betonfesték között válogathatunk, vásárlás során semmiképp ne emeljük le a polcról az első terméket, hiszen ma már speciális festéket hordhatunk fel a padlóra, lábazatra, kerítésre, erős mechanikai behatásnak kitett felületekre.

A szürkeségnek vége: a beton is lehet színes betonfestékkel

Ugyan a beton hallatán a legtöbben a szürke színre asszociálunk, a betonfesték színpalettája végtelen: sárga, zöld, fehér, fekete, bézs, de ha épp úgy szeretnénk, pirosra is festhetjük a betonfelületet. A festéket felvihetjük ecsettel, hengerrel és festékszóróval is. 

Festés során számolni kell azzal, hogy a beton kisebb, nagyobb mértékben porózus, éppen ezért a felületet festés előtt tisztítani, csiszolni, portalanítani, szárítani kell, hogy a festék meg tudjon tapadni rajta. Mindegy hány rétegben hordjuk fel a festéket (minimum 2 ajánlott), a száradási időt minden réteg esetében ki kell várni. Amennyiben szükséges, festés előtt alapozó használata is lehetséges, ám gyártója válogatja, hogy mely festékek esetében van erre lehetőség. Vásárlás előtt érdemes erről tájékozódni!

Betonfestés a gyakorlatban

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Decora Cement (@decoracement_) által megosztott bejegyzés,

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Mr. McGriff (@mcgriffflips) által megosztott bejegyzés,

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Fflynn LLC Home Improvement (@fflynn_llc) által megosztott bejegyzés,

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Reza (@asi_paint) által megosztott bejegyzés,

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Nick (@fyno_greesh) által megosztott bejegyzés,

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Nick (@fyno_greesh) által megosztott bejegyzés,

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Mysha (@remingtonavenue) által megosztott bejegyzés,

Kövesse a Praktikert a Facebookon!

Banner

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!