Ajándékötletek: ajándékozzon növényt karácsonyra!

Ajándékötletek karácsonyra: ajándékozzunk növényt! A szerencsehozó bambuszt pénzhozó növénynek is hívják, amely könnyen gondozható a lakásban, ráadásul különböző kreatív alakban és formában is megtalálható – Praktiker-ötletek

A növényajándékozás előnyei

A virág minden alkalomra jó megoldás, még karácsonyi ajándéknak is kiváló választás, hiszen azon túl, hogy a szeretet szimbóluma, az ünnepi hangulatot is feldobja. Aki nem tudja, milyen „téli” virágot válasszon, összeállításunkból inspirálódhat.

Ajándéknövény-ötletek a Praktiker kínálatából

Karácsonyi kaktusz

A brazil esőerdők növénye karácsonykor azért lehet az egyik legjobb választás, mert a növény karácsony idején borul virágba. Lila, fehér, rózsaszín vagy épp piros virágai feltűnők, látványosak és szépek. A karácsonyi kaktusz mellett szól, hogy bár gyönyörű, igénytelen növény, nagyon meghálálja a minimális odafigyelést és gondozást. Virágzáskor a meleget és a huzatot nem bírja, maximum 20 fokban, párás környezetben érzi jól magát. Földjét érdemes folyamatosan nedvesen tartani úgy, hogy a növény ne álljon vízben, mert a gyökerei elrohadnak. Amikor a növény elvirágzott, már nem igényli a rendszeres öntözést és alacsonyabb hőmérsékletet kíván.

karácsonyi kaktusz

Szerencsebambusz

A szerencsebambusz, avagy a fehérszélű sárkányfa manapság az egyik legkeresettebb dísznövény, amely nemcsak az életünkbe, de az otthonunkba is szerencsét hoz. A feng shui követőinél kötelező darab. A karácsonyi kaktuszhoz hasonlóan ez a növény sem igényel túl sok gondozást: havonta egyszer cseréljük alatta a vizet, ügyeljünk rá, hogy az ne legyen klóros; kapjon tápoldatot és ne tegyük tűző napra!

szerencsebambusz karácsonyra

Erdei ciklámen

Az erdei ciklámen tökéletesen mutat a karácsonyfa alatt: fehér, rózsaszín vagy épp vörös virágai novembertől áprilisig ragyognak. A növény a világos helyen érzi jól magát, de a tűző napot nem bírja. A hűvös klímát igényli (10-15 fok), a fűtött helyiségben a levelei hamar megsárgulnak, virágai lehullanak. Bár rendszeres öntözést igényel, ügyelni kell rá, hogy ne álljon alatta a víz. Kizárólag a földjét szabad öntözni! Ha tehetjük, esővízzel öntözzük!

ciklámen

Rozmaring

Az ajándékba szánt fűszernövény az egyik legtalálóbb ötlet: nemcsak szép, de „hasznos” is, hiszen illatosít, ízesít, gyógyít és dekorál – például a rozmaring, ami egy díszes kaspóban gyönyörű ajándék lehet. A fűszernövény napos helyet igényel, laza, jól szellőző, homokos, humuszos föld kell neki. Túlöntözni nem szabad, rendszeresen vágjuk vissza!

rozmaring

Bogyós gyümölcsök

Aki kertes házban lakik, vagy van erkélye, garantáltan örülni fog egy gyökércsomagolt szedernek, málnának vagy épp ribizlinek.

Közönséges csarab

A seprűvirág, avagy a közönséges csarab az egyik leglátványosabb örökzöld cserje. Norvégia nemzeti jelképe, Skóciában pedig szerencsehozó hírében áll. Rózsaszín, fehér, piros vagy sárga virágával jól mutat az erkélyen, a virágládában, a kertben; a világos, de félárnyékos helyet kedveli, szereti az esővizet és a savas földet.

%%TERMEK_AJANLO_661%%

Kövesse a Praktikert a Facebookon is!


Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!