Oldal tetejére

5 konyhai gép, amire minden háztartásban szükség van

Ma már annyiféle háztartási gépet kapni, hogy könnyen elcsábul az ember, és gyorsan elszaporodnak a konyhában a különféle eszközök. Az új szerzemények pár hónap után elveszíthetik a varázsukat, és onnantól kezdve csak a port gyűjtik a szekrény tetején. Vannak viszont azok a konyhai gépek, amelyeket nyugodtan megvehetünk, mert biztosan ki fogjuk őket használni. 

Digitális mérleg
Hacsak nincsenek kitiltva a házunkból az édességek, egy jó mérlegre mindig szükségünk lesz, hogy kimérjük a hozzávalókat. Persze manuális mérleget is vehetünk, de a digitálisakkal sokkal könnyebb pontosan mérni, és kényelmesebbek is. 

Botmixer
Egy jó krémleves, egy szép, sima mártás vagy püré elkészítéséhez tökéletes eszköz egy jó botmixer, de készíthetünk vele bébiételeket és egyszerűbb smoothie-kat is. Nagy előnye, hogy abban az edényben pürésíthetünk, amelyben az adott étel készül, levesnél például a lábosban, így kevesebb mosogatnivaló keletkezik.

Vízforraló
Még egy modern indukciós főzőlap sem melegít fel olyan gyorsan egy liter vizet, mint egy vízforraló. Ha sokat teázunk, iszunk instant kávét, akkor biztosan nem áll majd kihasználatlanul, de akkor is jól jön, ha például tésztafőzéshez melegítünk nagyobb mennyiségű vizet.

Robothabverő
Ha egy receptben azt olvassuk, hogy verjük habosra a tejszínt vagy a tojást, akkor boldogok leszünk, ha van otthon habverőnk, és nem kézi erővel kell ezt megoldanunk.

Aprító
Elsőre nem is gondolnánk, mennyi mindenre jó egy aprító, és ezeket az ételeket sokszor nem is tudnánk máshogy elkészíteni. Nemcsak magokat, hagymát és más zöldségeket tudunk vele aprítani, készíthetünk fűszervajat, avokádókrémet, humuszt, pestót, salsát, kristálycukorból porcukrot, mogyoróvajat, házi nutellát, felapríthatjuk a kekszet a sajttortához, de az omlós tésztához is szépen összemorzsolja a lisztet a vajjal.

Hasznos volt ez az oldal?