5 karácsonyi ajándéktipp konyhatündéreknek

A karácsonyi sürgés-forgás egyik fontos mozzanata az ajándékozás. Sokan személyes hangvételű apróságokban gondolkoznak, mások inkább a funkcionális ajándékok hívei – rövid cikkünkben utóbbiakhoz szólunk! Olyan embert szeretnél megajándékozni, aki szívesen tölt időt a konyhában? Akkor mutatunk néhány tuti ajándéktippet!

Fagyikészítő

Decemberben legfeljebb téli fagyira szoktunk gondolni, pedig egy konyhatündér repertoárjában nagy kincs egy fagyifőző gép. A család tagjai el fogják felejteni a cukrászdában kapható fagylaltokat, miután először találkoztak a házi verzióval.

Asztali grillsütő

Az asztali grillezés egy külön műfaj, amelynek a legnagyobb előnye, hogy minden évszakban művelhető. Emellett nincs szükség kertes házra ahhoz, hogy élvezzük a grillezés hangulatát, hiszen egy elektromos asztali grillel akár egy tizedik emeleti panellakásban is megtehetjük ezt.

Karácsonyi ajándék ötlet konyhatündéreknek - asztali grillsütő

Gyümölcscentrifuga

Egész máshogy kezdődik a nap, ha gyümölcsökből és zöldségekből frissen facsart lével indítjuk. Nem véletlenül vágyakoznak sokan gyümölcscentrifugára. A karácsony megfelelő alkalom arra, hogy ezek a kívánságok teljesüljenek. Mivel a centrifugálásban az egyetlen kellemetlen rész a takarítás a lé elkészítése után, érdemes arra odafigyelni, hogy a választott gép elemei könnyen tisztíthatók legyenek.

Aszalógép

Aki szereti az aszalt szilvát, barackot, almát, banánt, az egy aszalógéppel csodákat képes művelni. A gyümölcsök mellett zöldségeket, gombát, fűszereket is tartósíthatunk ezzel a módszerrel. Akinek saját kertje van, még jobban ki tudja használni, például fantasztikus fűszert készíthet télire a nyáron termett paradicsomból.

Airfryer olajsütő

Ha a megajándékozott az egészséges étkezés híve, akkor nemcsak gyümölcscentrifugában gondolkozhatunk. Az Airfryer olajsütő nem bő olajban süti ki a sült krumplit, hanem éppen ellenkezőleg: forró levegő keringetésével olaj nélkül, vagy minimális olaj felhasználásával készíthetünk vele ropogós ételeket. Így kisebb lelkiismeret-furdalással fogyaszthatjuk a sült krumplit, a rántott húst vagy a zöldségeket.

Karácsonyi ajándék ötlet konyhatündéreknek - olajsütő

Elektromos konyhai mérleg

„Mennyit kell beletenni? Nem tudom pontosan, csak érzéssel!” Minden bizonnyal sokan hallottuk már ezt a választ szüleinktől vagy nagyszüleinktől, amikor egy recept összetevőire kérdeztünk rá. Abban az esetben viszont, ha a konyhatündér azért mégsem ennyire rutinos, akkor egy elektromos konyhai mérleg nagy segítségére lehet. A mérleghez ráadásul egy rozsdamentes mérőedény is jár, nem mellesleg pedig egyszerűen, csupán néhány gomb használatával működik!

Karácsonyi ajándék ötlet konyhatündéreknek - konyhai mérleg

Mini aprító

Különféle kések, vágódeszkák, a különböző alapanyagok aprítási logikája – sok dologra szükség van ahhoz, hogy gyorsan és pontosan tudjunk haladni a konyhai teendőkkel. Ezt a hosszas folyamatot könnyíti meg egy mini aprítógép! Egy érintéses működésével gördülékeny használatot biztosít, a műanyag részei pedig könnyedén szétszedhetőek, gyorsan el lehet mosni őket, de az egyliteres üvegtál része az aprítás után tárolásra is alkalmas. Praktikus eszköz a hétköznapokhoz jó áron!

 Karácsonyi ajándék ötlet konyhatündéreknek - konyhai aprító

Konyhai robotgép

Abban az esetben, ha a konyhatündérünk kifejezetten sütni szeret, akkor egy konyhai robotgép lehet a nyerő ajándék. A Sencor robotgép 1000 Wattos teljesítménye mellett többféle keverőfejjel is rendelkezik, így a tojás felverésétől kezdve a tésztadagasztásig bármit könnyedén el lehet végezni. Krémek, habok, piskóták és kenyerek – robotgéppel szinte játék a sütés.

Tudtad, hogy a Praktikerben számtalan konyhai kisgép közül választhatsz? Kattints és fedezd fel a kínálatot!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!