Oldal tetejére
94 termék

Tudta, hogy törzsvásárlóink akár 10%-os kedvezménnyel vásárolhatnak? Szeretne részesülni a kedvezményekben? Regisztráljon vagy jelentkezzen be!

Otthonunk felújításakor nem ritka, hogy olyan szerszámok iránt merül fel igény, amikre eddig még nem is gondoltunk, hogy valaha használni fogjuk. A csiszolók népes családjában számos célra, felülethez és mérethez találunk tökéletes eszközt, lássuk hát, hogy melyek a legnépszerűbbek. 

Sarokcsiszolók (flex)

Az egyik legnépszerűbb és legtöbb mindenre használható változat a csiszolók közül a méltán kedvelt sarokcsiszoló, vagyis a flex. Nevéből jogosan következtethetnénk arra, hogy sarkok csiszolására alkalmas eszköz, azonban ez korántsem így van, ugyanis erre pont nem alkalmas. 

Minden ezermester legjobb barátjaként számos kiegészítő tartozékkal váltak elengedhetetlen eszközzé, hiszen rengeteg munka elvégzésére alkalmas. Használhatjuk vágási, csiszolási, polírozási vagy éppen tisztítási feladatokra is. Egyik legfontosabb alkatrésze a csiszoló korong, melyet specifikusan a megmunkálandó felülethez vásárolhatunk meg. 

Létezik sarokcsiszoló korong külön vashoz, fához, fémhez, kerámiához, térkőhöz és betonhoz is. Választhatunk akkus vagy vezetékes sarokcsiszolók közül, gyakori használathoz ajánlott a vezetékes verzió, apróbb, ház körüli munkálatokhoz tökéletesen megfelel az akkus is. 

Rezgőcsiszoló gépek

Amennyiben nagy felületről kívánunk festék vagy lakk réteget eltávolítani, akkor kiváló választás a rezgőcsiszoló, más néven vibrációs csiszoló. Négyzet alakú talpának köszönhetően alaposan távolítja el az elöregedett, vagy akár több rétegben felvitt festéket is. Teljesítménye azonban elmarad a szalagcsiszolótól, ezért főként akkor alkalmazható, amikor csupán az egyenetlenségektől szeretnénk megszabadulni, nem pedig az alapig visszacsiszolni a felületet.  

Szalagcsiszoló gépek

A szalagcsiszoló gépekben egy szalag végzi a csiszoló munka oroszlánrészét, mely két forgó henger közé van kifeszítve. Nagyméretű felületek megmunkálására a legalkalmasabb, azonban ha fejjel lefelé fordítva helyezzük a munkaasztalunkra akkor megfelelő lehet kisebb darabok lecsiszolásához is.

Excenter csiszológépek

Azokat a csiszolókat, ahol a csiszolólap egy tengely körül forog, vagy éppen oldalirányban rezeg, excenter csiszológépeknek nevezzük. A csiszolókorong mind a két mozgásfajtánál lehet akár korong vagy négyzet alakú is. Nagy felületek megmunkálására alkalmasak inkább ezek is, azonban a szalagcsiszolóval szembeni legnagyobb előnyük az, hogy akár gömbölyű és íves felületek csiszolására is alkalmasak. 

Polírozógép

A barkácsszerszámok piacán találhatunk speciális polírozó gépeket, melyek kiváló minőségben és teljesítménnyel végzik a polírozó munkát, azonban egy egyszerű, hétköznapi feladatra egy polírozó fejjel ellátott fúrógép is megteszi. Amennyiben ennél nagyobb teljesítményre és precizitásra vágyunk, a sarokcsiszolóhoz kapható polírozó korong is remek választás. 

Köszörű

Melyik háztartásban ne fordult volna elő, hogy tompa késsel próbáltuk meg felvágni a friss kenyeret? Ilyenkor legtöbben a késélezőhöz fordulnak, ettől várva a csodát, azonban egy köszörű hatékonyságához nincsen fogható, ha élezésről van szó. Legyen szó akár hentesbárdról, fúróról vagy éppen a kedvenc konyhai késünkről, hálás lesz egy alapos köszörülésért.