Rászoruló család otthonát újították fel Vecsésen!

A vecsési családban az édesanya kénytelen volt feladni pedagógusi állását, mert férjével együtt három sajátos nevelési igényű gyermeket nevelnek, akik állandó gondoskodásra szorulnak. A család az átlagnál rosszabb körülmények között, szűkösen él. A házuk erősen romos állapotba került az évek alatt, emiatt rendkívül magas volt a rezsiszámlájuk, amelyet csak nehezen tudtak fizetni. Egy helyi összefogásnak köszönhetően jobb körülmények között élhet majd a család.

– A Praktiker 2007-ben nyitotta meg áruházát Vecsésen, azóta a környék lakberendezési és barkácsközpontjává vált. A rászoruló családnak a legjobb minőségű termékeket biztosítottuk a társadalmi felelősség vállalás jegyében, s a Vecsési Ipartestülettel összefogva, szabadidőnkben újítottuk fel a házat, mert hiszünk benne, hogy adni öröm – mondta Németh Gyula, a Praktiker Kft. értékesítési vezetője.

– Magyar tulajdonú barkácsáruházként kiemelten odafigyelünk a helyi kezdeményezésekre, a rászorulók támogatására. Ennél a felújításnál fő szempont volt az, hogy a család gázszámlája megfeleződjön, ezért végeztük el a ház teljes külső hőszigetelését a helyi ipartestület szakembereivel és tanulóival közösen – tette hozzá Palotai László, a vecsési Praktiker áruház igazgatója.

A munkálatoknak tavaly októberben láttak neki, a ház átszínezése nemrég fejeződött be. A felújítás összköltsége csaknem 800 ezer forint volt, amelyet a Vecsési Ipartestület és a Praktiker fele-fele arányban finanszírozott.

– A felújításon kőműves tanulóink megbízhatóan és gyorsan dolgoztak mesterük irányításával, úgyhogy a család már a legutóbbi fűtési szezonban érzékelhette a hőszigetelés hatását – mondta Skribek Pál. A Vecsési Ipartestület elnöke hozzátette: a Praktikerrel kialakított együttműködést további területekre is tervezik kiterjeszteni, s közös jótékonysági felújításokat is terveznek, hogy más hátrányos helyzetű családoknak segíthessenek.

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!