Idén is nagy az igény a kerti medencékre a Praktikerekben

Az elmúlt hetekben tapasztalt hőségriadók idején  akár 300-400 %-os (igaz,  tavaly extrém csapadékos, és lényegesen hűvösebb volt ugyanez az időszak)  forgalomnövekedést is tapasztaltak az elmúlt évhez képest az áruházakban, főleg a kisebb, egyszerűbb szerkezetű és alacsonyabb árfekvésű medencék esetében. Ilyenek elsősorban a felfújhatós, puhafalú medencék, amelyeket könnyű felállítani és eltenni, kevesebb helyett foglalnak, valamint kisebb karbantartási igénnyel rendelkeznek. Ezek az alacsonyabb kategóriájú medencék bármikor gyors felüdülést jelenthetnek a nagy hőségben, valamint kedvező ára (mérettől függően 6-10.000.- Ft között elérhetőek) miatt is vonzó a vásárlók körében. A nagyobb, vízforgatós puhafalú medencék már magasabb árkategóriába tartoznak (23-35.000.- Ft), de a kereslet ezek iránt is kedvező.

Azok, akik komolyabb és tartósabb szerkezetre vágynak, fémvázas medencék széles kínálatából választhatnak, amelyek előnye, hogy a medencetest közvetlenül a fémvázra terheli a víz súlyát, így kisebb az esélye, hogy megsérül és ereszteni kezd. Ezeknek a medencéknek az ára 55 ezer forinttól (akcióban akár 30.000 Ft-tól) indul, és a magasabb ár nem csak magasabb minőséget, hanem általában könnyebb kezelhetőséget, hosszabb élettartamot és javítást is jelent. A belső fóliával rendelkező fémvázas medencék esetében, például ha megsérül a fólia, és szivárogni kezd a víz, a probléma egyszerű víz alatti ragasztóval is orvosolható.

A Praktiker kínálatában természetesen valamennyi kiegészítő is megtalálható, amely a kerti strandoláshoz szükséges, legyen szó a medence fenntartásáról, az energiatakarékosságról vagy az élvezet fokozásáról. A medence vízének tisztántartása során alapvető feladat a szennyeződések kiszűrése, ami egy szivattyúból és egy szűrűből álló vízforgató rendszer segítségével egyszerűen megoldható (1.500-60.000.-Ft-ig). A rendszer kiszűri a felszínen úszó és a vízben lebegő szennyeződéseket, valamint megfelelően elkeveri a szükséges vegyszereket (klór vagy klórmentes, oxigénes tisztítószerek) a vízben, míg a medencefenékre leülepedő szennyeződések víz alatti porszívó segítségével távolíthatjuk el. A rendszeres tisztítás azért is fontos, mert így ritkábban kell cserélni a vizet, e miatt költséghatékonyan üzemeltethetjük az otthoni medencénket, valamint a vízfogyasztás is csökkenthető.

Hűvösebb napokon a víz felmelegítésében vagy melegen tartásában segítenek a szolár takarók, amelyek nem mellékesen a szennyeződésektől is megóvják a medencét. És hogy teljes legyen az élmény, számos hangulatfokozó kiegészítő közül is választhatunk, mint például az éjszakai világítás.  A néhány héten belül várható szezonvégi kiárusítások mellett, a vásárlók az áruházakban és a Praktiker webáruházában most is élhetnek a kedvezményes medencevásárlás lehetőségével – aktuális akciók is vannak, így a még előttünk álló kimagaslóan meleg napokon hűsíthetjük magunkat saját kertünkben.

A Praktiker Magyarország meghatározó barkácsáruház-lánca, közel 1100 embernek ad munkát. 1998-ban nyitotta meg első áruházát, jelenleg 19 üzletegységet működtet idehaza, webshopjában mintegy 40 ezer féle árucikk elérhető.

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!