Révbe ért a Praktiker (magyar kézben a barkácsáruház lánc)

A Praktiker korábbi, német tulajdonosának pénzügyi meggyengülése ellenére a magyarországi üzletek zavartalanul működtek éveken át, miközben több építőipari kiskereskedelmi márka kivonult a piacról. A vállalat pénzügyi háttere a Wallis megjelenésével stabilabbá vált, ami a beszállítók és üzleti partnerek számára nagyobb biztonságot és kiszámíthatóságot teremt a jövőben. Az új tulajdonos belépése jó időben történt: a magyarországi Praktiker tavalyi jó eredményei, a kiskereskedelmi piac elmúlt években végbement tisztulása és a felpörgő lakásépítési piac tartós növekedést vetít előre. A befektető a magyarországi üzletmenetet továbbra is a jól ismert Praktiker márkanéven viszi tovább. Mind a 19 barkácsáruház zavartalanul működik tovább. A Praktiker 1998 óta van jelen a magyar piacon, jelenleg mintegy 1200 embernek biztosít munkát országszerte.
 
„Optimistán tekintünk a következő időszak elé. A piaci folyamatok kedvező alakulása és az új tulajdonos lehetőséget ad számunkra, hogy kiaknázzuk a vállalatban rejlő óriási potenciált.” - mondta el Karl-Heinz Keth a Praktiker Kft. ügyvezető igazgatója.
A tranzakciónak köszönhetően létrejött az egyetlen magyar tulajdonú barkácsáruház lánc a piacon, melynek célja, hogy a vásárlókat egyre több beszállító termékeivel ismertesse meg és bővítse a kínálatot.

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!