Őszi kopogtató eukaliptusszal

Az idei ősz egy csoda! Szeretném minden egyes napsütéses percét, kellemes napját egyszerűen csak élvezni, és nem gondolni arra, hogy az igazi ködös, esős ősz még előttünk van. Ezt a napsütéssel teli, örömteli őszt szerettem volna egy picit “elrakni” későbbre, ezért gyorsan készítettem két egyszerű, puha, de nagyon kedves kopogtatót, melyet eukaliptusszal és csipkebogyókkal tettem teljessé. 

őszi kopogtató

Amire szükséged lesz

  • egy 20 és egy 25 cm átmérőjű fakarika
  • makraméfonal
  • fa golyók különböző méretben
  • cérna, olló, ragasztószalag
  • ragasztópisztoly
  • eukaliptusz és csipkebogyó ágak

őszi kopogtató

Így készült

1. Mielőtt nekiállunk a fonatok elkészítésének, számoljunk egy kicsit. A 25 cm átmérőjű fakarika kerülete kb. 78 cm. Ehhez jön hozzá az, amennyit a fonat maga felvesz a szálakból, így 1,2-1,3-es szorzóval kb 100 cm jön ki. Tehát, egy szálunk 100 cm hosszú lesz. A dupla fonathoz 6 db ilyen szálat vágjunk le, majd a végüket rögzítsük egymáshoz egy duplán vett cérnával, jó szorosan. A fonást megkönnyítendő pedig, ragasszuk oda az asztalhoz a fonat végét! 

őszi kopogtató

2. A 6 szálat vegyük 3 részre, és a dupla szálakkal kezdjünk el fonni. Ügyeljünk arra, hogy a szálak ne tekeredjenek egymásra, mindig szép lapos legyen a fonatunk! 

őszi kopogtató

3. Amikor készen vagyunk a fonattal, a végét, ugyanúgy, mint az elejét, cérnával kössük el! 

őszi kopogtató

őszi kopogtató

4. Ragasztópisztoly segítségével ragasszuk fel a fonatot a karikára.

őszi kopogtató

5. Amennyiben nem ér teljesen körbe a fonat, akkor sincs baj, hiszen az ágakkal és a golyókkal szépen eltakarjuk majd a fonat végeit! Vágjuk darabokra az eukaliptusz ágat és vágjunk pár termést a csipkebogyóból is! 

őszi kopogtató

6. Ragasztópisztoly segítségével rögzítsük az eukaliptusz ágakat a koszorúra és rendezgessük el a fagolyókat, majd ragasszuk fel azokat is! 

őszi kopogtató

7. A kisebbik, 20 cm-es karikánál is számoljunk egy kicsit. A kerülete kb. 62 cm, ehhez jön hozzá a fonás, így 80 cm-es szálakat vágjunk a fonalból, viszont most elég lesz csak 3 szál, mert szimplán fonunk, nem duplán! A fonat elejét és végét ugyanúgy cérnával kössük el, majd ragasszuk fel ezt is az alapra, majd dekoráljuk! 

őszi kopogtató

A fonatok puhasága a zöld és a piros levelek-termések kontrasztja csodás egységet alkot, higgyétek el, nem ördöngösség elkészíteni otthon ezeket a kopogtatókat! Jó munkát!

őszi kopogtató

őszi kopogtató

Kövesse a Praktikert a Facebookon!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!