Banner

Napernyők: milyet vegyünk a kertbe, erkélyre?

A napernyő különböző változatban kapható és mindegyiket máshova találták ki. Akár kertbe szeretnénk függő vagy talpas napernyőt, az erkélyre egy praktikus balkon napernyőt vagy egy könnyű és leszúrható hordozható típust, segítünk kiválasztani.

Ha nem vagy biztos benne, hogy milyen árnyékolóra van szükséged, olvasd el összefoglaló cikkünket: Napernyő, Napellenző és Napárnyékoló - Melyik kell Nekem?

Napernyő - Praktiker

Függő és talpas napernyők a kertbe

A kerti napernyők kétségtelenül legnépszerűbb kivitele a talpas napernyők. A legnagyobb előnyük, hogy a napernyő talp és maga a napernyő könnyen mozdítható, szezonon kívül pedig praktikusan tárolható. Természetesen az egyszerűségnek nem kell a stílus rovására menni, sőt! A klasszikus, vízzel feltölthető napernyő talptól kezdve a gránit kivitelig számos megoldás közül lehet válaszani.

Eggyel komolyabb variáció pedig a függő napernyő talppal, ami könnyedén belógatható akár egy étkezőasztal fölé is. Az óriás napernyő nemcsak árnyékot tud adni, több variáció már állítható is, arról nem is beszélve, hogy a napernyő 2 vagy akár 5 méter átmérőjű is lehet – utóbbi alatt már az egész család is tud hűsölni a verőfényes napsütésben.

Függő Napernyő  - Praktiker

Balkon napernyő, összehasonlítva a napellenzővel

A napellenzőkhöz hasonlóan léteznek kitekerhető napernyők is, akár még a klasszikus stílust is megtalálhatjuk a csíkos napernyő formájában - ezek a napernyők teraszra és balkonokra tökéletesek. A  napellenzőkhöz képest a balkon napernyő legnagyobb előnye, hogy nincsen szükség nagy szerelésekre vagy éppen fúrásokra. Ha fontos szempont, hogy olcsó napernyőt válasszunk, akkor a napellenzőhöz képest a napernyő árak végképp pénztárcabarátnak számítanak.Balkon Napernyő  - Praktiker

Leszúrható strand napernyők

Mi sem jobb a strandon, egy színes nagy napernyőnél?! Igaz, a leszúrható napernyő nemcsak a strandon, hanem a kertben is ugyanúgy megállja a helyét. Persze érdemes azzal kalkulálni, hogy inkább rövid ebb időre érdemes használni őket – hasonlóképp a horgász napernyőkhöz. A fő okát ennek a napernyő leszúróban találjuk. Ha a napernyő rögzítő tüskéjét a földben szúrjuk, a talaj meglazulhat a leszúró körül, így az megdőlhet kicsit, főleg akkor, ha kevésbé szélvédett helyet találtunk a strand napernyőnek. Ha viszont szeretnénk a lehető legolcsóbban megoldani a kerti árnyékolás kérdését, akkor ez a tökéletes választás!

Dupla Napernyő  - Praktiker

A Praktiker kínálatában több, mint 50 típus közül választhatunk – legyen szó félkör alakú vagy négyzetes napernyőről, 3x3-as méretű vagy éppen 250 centiméter átmérőjű napernyőről. Válaszd ki az igényeidhez illőt, és élvezd az árnyékot még a legnagyobb melegben is!

A napernyők mellett a napellenzők széles választéka is vár a Praktikerben!

Banner

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!