Cikkek és videók a témában

Vakond a kertben - örüljünk vagy aggódjunk?

Vakond a kertben - örüljünk vagy aggódjunk?

A mostani cikkünkben megnézzük, hogy pontosan mit is tehetünk a vakond ellen!

Növények ültetése

Növényültetés egyszerűen és szakszerűen? Kövesd a videónkban bemutatott lépéseket és többé neked sem fog gondot okozni az ültetés!

Tippek ültetéshez

Lelkes kertész vagy?👩‍🌾 Videónkban mutatunk egy pofonegyszerű palántázási trükköt tavaszra, és egy újrahasznosított alapanyagból készült emeletes fűszerkertet is elkészítünk! A számos előnnyel járó csepegtető öntözéshez pedig megnézheted a csöpicső összeszerelésének lépéseit is!

Paradicsom ültetése

Ebben a videóban bemutatjuk, hogyan ültessünk paradicsom palántát és magot.

Kapcsolódó termékeink

Sünlak készítése

Te is a sünök rajongója vagy? Tudni akartad, hogyan építhető sünlak házilag? Itt a lehetőség, hogy a süni állandó lakói legyen kertednek! Ez a sünlak készítse ráadásul nem csak élvezetes, de a Praktikerrel gyorsan és egyszerűen kivitelezheted otthonod kényelméből! Végigvezetünk a méretezés és anyaghasználat és tető készítése lépéseken át az álcázó védőborítás készítése szakaszig, eszközök közül pedig olyanokra lesz szükséged többek között, mint a lomseprű vagy az akkus tűzőgép.
Mire jó a rovarhotel a kertben?

Mire jó a rovarhotel a kertben?

„Ha kipusztulnak a méhek, azt az emberiség legfeljebb négy évvel éli túl” – az idézet eredete kétséges, többen vannak, akik Einsteinhez kötik, de talán nem is ez a lényeges. Inkább az, amire utalni próbál: a rovarok a földi ökoszisztéma fontos szereplői. Amilyen kicsik, annyira nélkülözhetetlenek. Éppen ezért érdemes szót ejteni arról, hogy kertünkben miképpen tudunk hozzájárulni a természetesen egyensúly megtartásához – hogyan járhatunk a rovarok kedvében? Például rovarhotellel!

Csináld magad: bogárhotel

Csináld magad: bogárhotel

Bár a legtöbben irtóznak a bogaraktól, másutt külön hotelt építenek nekik, hiszen egy jól működő kertben nagyon fontos szerepet vállalnak az apró élőlények.

Csináld magad: újrahasznosított madáretetők

Csináld magad: újrahasznosított madáretetők

Aki idén is szeretne a madarakról gondoskodni, barkácsoljon számukra madáretetőt haszontalannak tűnő tárgyakból!

Kapcsolódó termékeink

Kapcsolódó termékeink

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!